Til hovedinnhold

Timian- og hvitløksstekt breiflabb

1 h
14 varer
125
Timian- og hvitløksstekt breiflabb

Timian- og hvitløksstekt breiflabb med sopp og rødvin er skikkelig kosemat. Hvem trenger vel gå ut og spise når man kan lage et så fantastisk godt måltid hjemme? Knuste eller pressede poteter smakt til med olivenolje og sitron er fint følge til breiflabben.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk breiflabb, renskåret hale med bein ca. 1 kg
  • timian, en kvast frisk
  • 1 stk hvitløk, delt i fedd, uskrelt
  • 400 g sopp, blandet, renset
  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 2 ss gressløk, hakket
  • 100 g spinat, renset (mini-spinat)
  • olje, til steking
  • smør, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet

Saus

  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl kjøttkraft, god, kalv eller okse
  • 2 ss smør
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 1 klype sukker

Slik gjør du:

  • 1 stk breiflabb, renskåret hale med bein ca. 1 kg
  • timian, en kvast frisk
  • 1 stk hvitløk, delt i fedd, uskrelt
  • 400 g sopp, blandet, renset
  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 2 ss gressløk, hakket
  • 100 g spinat, renset (mini-spinat)
  • olje, til steking
  • smør, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet

Saus

  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl kjøttkraft, god, kalv eller okse
  • 2 ss smør
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 1 klype sukker
Ha sjalottløken og rødvin i en liten kasserolle. La det koke inn til 1/3, tilsett kraft og la det koke inn til halv mengde.
Visp inn smøret, sil sausen og smak den til med salt, pepper og en klype sukker. Sett sausen til side så lenge.
Krydre breiflabben med salt og pepper. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Legg i breiflabbhalen og gi den en fin stekeskorpe på begge sider.
Senk temperaturen noe og tilsett en god klatt smør, hvitløksfeddene og timianstilker. Snu på fisken, slik at alle begge sider blir stekt i smøret.
Løft breiflabben over i en passende ildfast form. Legg hvitløksfeddene og timianstilkene langsmed halen og slå stekefettet over.
Stek breiflabben videre i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Stek soppen gyllen. Bruk først litt olje og høy varme, for så å tilsette litt smør, sjalottløk og gressløk. Smak soppen til med salt og pepper og rør til slutt inn spinatbladene.
woman cooking

Bon appetit!

Ha sjalottløken og rødvin i en liten kasserolle. La det koke inn til 1/3, tilsett kraft og la det koke inn til halv mengde.
Visp inn smøret, sil sausen og smak den til med salt, pepper og en klype sukker. Sett sausen til side så lenge.
Krydre breiflabben med salt og pepper. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Legg i breiflabbhalen og gi den en fin stekeskorpe på begge sider.
Senk temperaturen noe og tilsett en god klatt smør, hvitløksfeddene og timianstilker. Snu på fisken, slik at alle begge sider blir stekt i smøret.
Løft breiflabben over i en passende ildfast form. Legg hvitløksfeddene og timianstilkene langsmed halen og slå stekefettet over.
Stek breiflabben videre i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Stek soppen gyllen. Bruk først litt olje og høy varme, for så å tilsette litt smør, sjalottløk og gressløk. Smak soppen til med salt og pepper og rør til slutt inn spinatbladene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?