Til hovedinnhold

Gravet fjellørret med einebær, dill og eplekompott

3 h
13 varer
48
Gravet fjellørret med einebær, dill og eplekompott

Gravet fjellørret med einebær, dill og eplekompott er hjemmelaget mat på sitt beste!

Å grave sin egen fisk er faktisk ganske enkelt, og det lønner seg når du smaker resultatet. Denne oppskriften tar høyde for en marinering i 1-2 døgn, og den ferdige fisken holder seg fint en ukes tid i kjøleskapet hvis den er godt innepakket. Serveres gjerne i lefse med rømme, eplekompott og finsnittet rødløk.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g ørret, benfri fjelløretfilet med skinn
  • 30 g salt
  • 30 g sukker
  • 1 ss einebær, knuste
  • 1 ts pepper, knuste sorte korn
  • 1 bunt dill, frisk

Tilbehør

  • rødløk, finsnittet
  • lettrømme
  • smør, godt
  • lefse, eller flatbrød

Eplekompott

  • 2 stykker eple, syrlige gode norske
  • 3 ss sukker
  • 3 ss vann
  • 0.5 stk vaniljestang

Slik gjør du:

  • 800 g ørret, benfri fjelløretfilet med skinn
  • 30 g salt
  • 30 g sukker
  • 1 ss einebær, knuste
  • 1 ts pepper, knuste sorte korn
  • 1 bunt dill, frisk

Tilbehør

  • rødløk, finsnittet
  • lettrømme
  • smør, godt
  • lefse, eller flatbrød

Eplekompott

  • 2 stykker eple, syrlige gode norske
  • 3 ss sukker
  • 3 ss vann
  • 0.5 stk vaniljestang
Legg fileten i en passende form med skinnsiden ned. Dryss filetene med pepper og einebær.
Bland sammen salt og sukker og dryss blandingen jevnt over filetene. Dryss til slutt over hakket dill og sett formen i kjøleskapet.
Etter et par timers tid, vil det ha dannet seg lake. Snu ørretfiletene slik at skinnsiden vender opp. Dekk formen med plastfilm, sett den tilbake i kjøleskapet og la fisken marinere i 1-2 døgn før servering.
Skyll eplene godt og skjær dem i små terninger. Ha det i en liten kasserolle sammen med splittet vaniljestang, vann og sukker. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre og væsken har fordampet. Rør jevnlig så kompotten ikke svir seg i bunnen. Avkjøl.
Ved servering skraper du av krydderet på fisken og skjærer den i pene skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Legg fileten i en passende form med skinnsiden ned. Dryss filetene med pepper og einebær.
Bland sammen salt og sukker og dryss blandingen jevnt over filetene. Dryss til slutt over hakket dill og sett formen i kjøleskapet.
Etter et par timers tid, vil det ha dannet seg lake. Snu ørretfiletene slik at skinnsiden vender opp. Dekk formen med plastfilm, sett den tilbake i kjøleskapet og la fisken marinere i 1-2 døgn før servering.
Skyll eplene godt og skjær dem i små terninger. Ha det i en liten kasserolle sammen med splittet vaniljestang, vann og sukker. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre og væsken har fordampet. Rør jevnlig så kompotten ikke svir seg i bunnen. Avkjøl.
Ved servering skraper du av krydderet på fisken og skjærer den i pene skiver.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?