Til hovedinnhold

Eple- og krydderkake

1 h 30 min
12 varer
484
Eple- og krydderkake

Prøv en deilig eple- og krydderkake. Kaken lages i en langpanne på cirka 20 x 30 cm.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 100 g smør
  • 4 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik, malt
  • 2 dl matfløte, eller melk

topping

  • 5 stykker eple
  • 1 dl sukker
  • 50 g smør, kaldt, i tynne skiver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 4 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik, malt
  • 2 dl matfløte, eller melk

topping

  • 5 stykker eple
  • 1 dl sukker
  • 50 g smør, kaldt, i tynne skiver
Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 170 grader.
Smelt 100 g smør og avkjøl det noe. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør det smeltede smøret, matfløten og det siktede melet vekselvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen.
Del eplene i to og fjern kjernehuset. Hvis epleskallet er tykt bør eplene skrelles. Skjær eplene i tynnes skiver og bland skivene forsiktig med sukkeret.
Legg skivene tett i tett, taksteinvis, i et jevnt lag over kakerøren.
Fordel smørskivene på toppen og stek kaken i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Serveres med et melisdryss eller toppet med striper av melisglasur.
woman cooking

Bon appetit!

Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 170 grader.
Smelt 100 g smør og avkjøl det noe. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør det smeltede smøret, matfløten og det siktede melet vekselvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen.
Del eplene i to og fjern kjernehuset. Hvis epleskallet er tykt bør eplene skrelles. Skjær eplene i tynnes skiver og bland skivene forsiktig med sukkeret.
Legg skivene tett i tett, taksteinvis, i et jevnt lag over kakerøren.
Fordel smørskivene på toppen og stek kaken i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Serveres med et melisdryss eller toppet med striper av melisglasur.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?