Til hovedinnhold

Stekte kamskjell med brunet blomkålkrem, eple- og hasselnøttsalat

1 h
14 varer
177
Stekte kamskjell med brunet blomkålkrem, eple- og hasselnøttsalat

Epler er supersunt, og har nesten uendelig med bruksområder!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 stk kamskjell, store, fine (kun muskelen), helt ferske
  • 1 stk blomkål, lite hode
  • 3 dl fløte
  • 1 stk eple, rødt
  • 0.5 stk purreløk, liten, den lyse delen
  • 3 ss hasselnøtter, grovhakkede, ristede
  • 2 ss eplesidereddik, ev sitronsaft
  • 2 ss hasselnøttolje
  • 4 ss olivenolje
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olje, til steking
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk kamskjell, store, fine (kun muskelen), helt ferske
  • 1 stk blomkål, lite hode
  • 3 dl fløte
  • 1 stk eple, rødt
  • 0.5 stk purreløk, liten, den lyse delen
  • 3 ss hasselnøtter, grovhakkede, ristede
  • 2 ss eplesidereddik, ev sitronsaft
  • 2 ss hasselnøttolje
  • 4 ss olivenolje
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olje, til steking
  • smør, til steking
Rens blomkålen og skjær den i små biter. Stek blomkålbitene gyllenbrune i smør, det er viktig at de får litt farge og stekeskorpe. Hell over fløten å la det småkoke til fløten tykner og blomkålen har blitt helt mør. Kjør alt til en klatt krem i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Skjær eple og purre i tynne strimler. Visp sammen eplesidereddik, hasselnøttolje og olivenolje. Smak til med salt og kvernet pepper og bland dressingen med eplestrimler, purrestrimler og hakkede hasselnøtter.
Stek kamskjellene raskt i litt olje over sterk varme, 30 sekunder på hver side er nok. Senk temperaturen og tilsett en god klatt smør i pannen. Krydre med salt og pepper og la kamskjellene kose seg et lite minutt i pannen. Anrett kamskjellene med blomkålkrem og eplesalat.
Rist hasselnøttene i ovn for å få frem mer smak. Legg nøttene i en liten ildfast form og sett formen i ovnen ved 180 grader. Når hasselnøttene har fått en gyllen farge og skallet løsner (etter 8-10 minutter) er de klare.
Når du steker kamskjellene kan du godt legg i et par knuste hvitløkfedd og noen timianstilker sammen med smøret i pannen.
woman cooking

Bon appetit!

Rens blomkålen og skjær den i små biter. Stek blomkålbitene gyllenbrune i smør, det er viktig at de får litt farge og stekeskorpe. Hell over fløten å la det småkoke til fløten tykner og blomkålen har blitt helt mør. Kjør alt til en klatt krem i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Skjær eple og purre i tynne strimler. Visp sammen eplesidereddik, hasselnøttolje og olivenolje. Smak til med salt og kvernet pepper og bland dressingen med eplestrimler, purrestrimler og hakkede hasselnøtter.
Stek kamskjellene raskt i litt olje over sterk varme, 30 sekunder på hver side er nok. Senk temperaturen og tilsett en god klatt smør i pannen. Krydre med salt og pepper og la kamskjellene kose seg et lite minutt i pannen. Anrett kamskjellene med blomkålkrem og eplesalat.
Rist hasselnøttene i ovn for å få frem mer smak. Legg nøttene i en liten ildfast form og sett formen i ovnen ved 180 grader. Når hasselnøttene har fått en gyllen farge og skallet løsner (etter 8-10 minutter) er de klare.
Når du steker kamskjellene kan du godt legg i et par knuste hvitløkfedd og noen timianstilker sammen med smøret i pannen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?