Til hovedinnhold

Fudge

1 h
4 varer
15
Fudge

Denne karamellen er det nok noen som kjenner fra England. Disse er søte og gode og en kan selv variere med ulike smaker.
Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen for dinmat. Foto: Jan Inge Haga

Ingredienser

8
porsjoner
  • 50 g smør
  • 425 g sukker
  • 3 dl fløte
  • 1 dl melk

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 50 g smør
  • 425 g sukker
  • 3 dl fløte
  • 1 dl melk
Finn en passe form til å ha fudgen i. Smør formen med olje, eller dekk den med bakepapir som er penslet med litt olje. Da blir fudgen lettere å få av papiret.
Ønsker du smak på fudgen kan du tilsette 3-4 ss kaffe, konjakk eller lignende.
Du kan også tilsette 225 gram valgfri sjokolade. Ha da i sjokoladen etter at fudgen er ferdig kokt.
Kok opp sukker, fløte, melk og eventuell flytende smak.
Varm over svak varme under omrøring.
Massen skal bli veldig varm og få en noe tykkere konsistens.
Massen er ferdig kokt når du kan ha litt masse i kaldt vann og etterpå forme den til en kule med fingrene.
Hell massen i den smurte formen.
Sett kjølig til massen har stivnet helt.
Skjær i passe biter med en god kniv.
woman cooking

Bon appetit!

Finn en passe form til å ha fudgen i. Smør formen med olje, eller dekk den med bakepapir som er penslet med litt olje. Da blir fudgen lettere å få av papiret.
Ønsker du smak på fudgen kan du tilsette 3-4 ss kaffe, konjakk eller lignende.
Du kan også tilsette 225 gram valgfri sjokolade. Ha da i sjokoladen etter at fudgen er ferdig kokt.
Kok opp sukker, fløte, melk og eventuell flytende smak.
Varm over svak varme under omrøring.
Massen skal bli veldig varm og få en noe tykkere konsistens.
Massen er ferdig kokt når du kan ha litt masse i kaldt vann og etterpå forme den til en kule med fingrene.
Hell massen i den smurte formen.
Sett kjølig til massen har stivnet helt.
Skjær i passe biter med en god kniv.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?