Til hovedinnhold

Syltede tomater

2 h 30 min
6 varer
64
Syltede tomater

Tomatene er supre som snacks, i en salat, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 kg tomat, små, gode, gjerne forskjellige farger og str
  • 1 stk hvitløk, delt i fedd og skrelt
  • 9 stilk timian
  • 0.5 ts sukker
  • salt, gjerne flaksalt
  • 5 dl olivenolje, mild og god

Slik gjør du:

  • 1 kg tomat, små, gode, gjerne forskjellige farger og str
  • 1 stk hvitløk, delt i fedd og skrelt
  • 9 stilk timian
  • 0.5 ts sukker
  • salt, gjerne flaksalt
  • 5 dl olivenolje, mild og god
Legg tomater, skrelte hvitløkfedd og timianstilker (spar noen til pynt) utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over en klunk med olje, dryss over salt og en klype sukker
Vend litt rundt på tomatene slik at alt blir godt blandet. Bak tomatene ved 100 grader i ca. 2 timer, de skal bli myke og litt «skrumpete», men må ikke knuses eller bli sausete. Fordel tomatene over på glass, ta også med hvitløksfeddene og timianstilkene. Legg gjerne noen nye timianstilker på toppen.
Fyll på med olivenolje til det dekker tomatene (det er viktig for holdbarhetene at de blir forseglet med olje). Oppbevares kjølig og er ferdig «marinert» etter et par dager.
Lag gjerne en større porsjon når du først er i gang. Tomatene er supre som snacks, i en salat, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Tomatene er også gode når de er varme og «nybakte».
woman cooking

Bon appetit!

Legg tomater, skrelte hvitløkfedd og timianstilker (spar noen til pynt) utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over en klunk med olje, dryss over salt og en klype sukker
Vend litt rundt på tomatene slik at alt blir godt blandet. Bak tomatene ved 100 grader i ca. 2 timer, de skal bli myke og litt «skrumpete», men må ikke knuses eller bli sausete. Fordel tomatene over på glass, ta også med hvitløksfeddene og timianstilkene. Legg gjerne noen nye timianstilker på toppen.
Fyll på med olivenolje til det dekker tomatene (det er viktig for holdbarhetene at de blir forseglet med olje). Oppbevares kjølig og er ferdig «marinert» etter et par dager.
Lag gjerne en større porsjon når du først er i gang. Tomatene er supre som snacks, i en salat, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Tomatene er også gode når de er varme og «nybakte».
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?