Til hovedinnhold

Ris- og tunfisksalat

30 min
11 varer
37
Ris- og tunfisksalat

Noen bokser tunfisk er godt som utgangspunkt i salat. Med grønnsaker som vårløk og reddiker blir den både velsmakende og fargerik.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Synøve Dreyer

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 dl villris
  • 150 g reker, rensede
  • 1 boks tunfisk, vann
  • 4 vårløk
  • 1 bunt reddik
  • 2 egg, hardkokt
  • 1 dl majones, lett
  • 2 dl rømme
  • 3 ss sitronsaft, presset
  • 2 ss dill
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 dl villris
  • 150 g reker, rensede
  • 1 boks tunfisk, vann
  • 4 vårløk
  • 1 bunt reddik
  • 2 egg, hardkokt
  • 1 dl majones, lett
  • 2 dl rømme
  • 3 ss sitronsaft, presset
  • 2 ss dill
  • salt og kvernet pepper
Kok ris etter anvisning på pakken og avkjøl eller bruk rester av kokt ris.
Vask og del reddiker i fire. Bland alle ingrediensene med risen.
Hardkok eggene og avkjøl. Del eggene i båter.
Dressing:
Bland sammen majones, rømme, sitronsaft og finhakket dill.
Smak til med salt og pepper.
Server salaten med eggebåter og dressingen. Ferskt brød er godt til.
woman cooking

Bon appetit!

Kok ris etter anvisning på pakken og avkjøl eller bruk rester av kokt ris.
Vask og del reddiker i fire. Bland alle ingrediensene med risen.
Hardkok eggene og avkjøl. Del eggene i båter.
Dressing:
Bland sammen majones, rømme, sitronsaft og finhakket dill.
Smak til med salt og pepper.
Server salaten med eggebåter og dressingen. Ferskt brød er godt til.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?