Til hovedinnhold

Wiener Schnitzel

30 min
8 varer
46
Wiener Schnitzel

Server wiener schnitzel med kokte poteter eller røstipoteter.
Kilde: Aftenposten. Foto: Geir Salvesen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g kalvekjøtt, filet
  • 2.5 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 2.5 dl brødrasp
  • 3 ss smør
  • 3 ss olje
  • 1 sitron
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g kalvekjøtt, filet
  • 2.5 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 2.5 dl brødrasp
  • 3 ss smør
  • 3 ss olje
  • 1 sitron
  • salt og kvernet pepper
Skjær kjøttet i 4 deler, bank stykkene tynne, ca 4-5 mm tykkelse, krydre med salt og pepper, la stå i romtemperatur et kvarter.
Pisk eggene, ha i skål. Ha mel og brødsmuler i to andre skåler.
Vend stykkene godt i melet, så i eggene og til sist i brødsmulene.
Stek ca 3 min. på hver side i olje og smør til de er gyldenbrune.
Serveres med kokte poteter eller røstipoteter. Og sitronbåter, selvsagt.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i 4 deler, bank stykkene tynne, ca 4-5 mm tykkelse, krydre med salt og pepper, la stå i romtemperatur et kvarter.
Pisk eggene, ha i skål. Ha mel og brødsmuler i to andre skåler.
Vend stykkene godt i melet, så i eggene og til sist i brødsmulene.
Stek ca 3 min. på hver side i olje og smør til de er gyldenbrune.
Serveres med kokte poteter eller røstipoteter. Og sitronbåter, selvsagt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?