Til hovedinnhold

Reinsdyrfilet med rødløkskompott

1 h
9 varer
16
Reinsdyrfilet med rødløkskompott

Reinsdyrfilet er nydelig kjøtt. Her blir det servert med rødløkskompott og grønnsaker.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Peder Songedal

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g reinsdyr, filet
  • 50 g sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 70 g smør
  • 1 rødløk
  • 50 g sopp
  • 8 aspargesbønner
  • 10 mandelpotet

Slik gjør du:

  • 300 g reinsdyr, filet
  • 50 g sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 70 g smør
  • 1 rødløk
  • 50 g sopp
  • 8 aspargesbønner
  • 10 mandelpotet
Stek reinsdyrfileten litt på begge sider (2 min), la den hvile.
Ha på salt og pepper før du setter den i varm ovn på 200 grader i ca. 8-10 min. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i minimum 10 min før servering.Da får kjøttsaften sette seg igjen.
Skrell rødløken i og skjær den i båter.
Skjær soppen i skiver.
Lag en rødløkskompott på følgende måte:
Smelt sukkeret i en stekepanne til det blir karamell, tilsett olje, balsamico og smør.
Ha i rødløken og la det surre i pannen.
Tilsett soppen og tilslutt aspargesbønnene.
Damp mandelpoteter i 10-15 minutter og server de ved siden av.
Skjær reinsdyrfileten i passe skiver.
Legg rødløkskompotten på tallerken og dander reinsdyrfileten på toppen slik som på tallerken.
Tips: Bruk Amadinepoter med skall og ha litt timian og hvitløk i kokevannet.
woman cooking

Bon appetit!

Stek reinsdyrfileten litt på begge sider (2 min), la den hvile.
Ha på salt og pepper før du setter den i varm ovn på 200 grader i ca. 8-10 min. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i minimum 10 min før servering.Da får kjøttsaften sette seg igjen.
Skrell rødløken i og skjær den i båter.
Skjær soppen i skiver.
Lag en rødløkskompott på følgende måte:
Smelt sukkeret i en stekepanne til det blir karamell, tilsett olje, balsamico og smør.
Ha i rødløken og la det surre i pannen.
Tilsett soppen og tilslutt aspargesbønnene.
Damp mandelpoteter i 10-15 minutter og server de ved siden av.
Skjær reinsdyrfileten i passe skiver.
Legg rødløkskompotten på tallerken og dander reinsdyrfileten på toppen slik som på tallerken.
Tips: Bruk Amadinepoter med skall og ha litt timian og hvitløk i kokevannet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?