Til hovedinnhold

Torsk med poteter og sandefjordsmør

1 h
12 varer
31
Torsk med poteter og sandefjordsmør

Deilig og klassisk norsk torskemiddag. Du kan gjerne bytte ut torskeleveren med seilever.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 kg torsk, skiver
  • salt
  • 4 ss eddik 7%
  • 1 torskerogn
  • 1 torskelever
  • kvernet pepper
  • 0.5 løk
  • 2 laurbærblad
  • poteter
  • gulrot
  • smør
  • persille

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 kg torsk, skiver
  • salt
  • 4 ss eddik 7%
  • 1 torskerogn
  • 1 torskelever
  • kvernet pepper
  • 0.5 løk
  • 2 laurbærblad
  • poteter
  • gulrot
  • smør
  • persille
'Først rogna:
Pakk den stramt i matpapir og surr litt hyssing rundt. (Ellers vil den sprekke opp under kokingen.)
Kok opp saltet vann og la den trekke under kokepunktet i rundt tre kvarter, avhengig av størrelsen.
Doble mengden rogn hvis dere er entusiaster.
Så torsken:
Skyll skivene godt og fjern eventuelle blodrester.
Ha rikelig med vann i en stor kjele, pluss skikkelig godt med salt (2-3 ss pr liter vann) og en knert eddik. Ha i fiskeskivene.
Når vannet koker opp igjen er det bare å trekke hele kjelen fra varmen og vente i rundt et kvarter – så er det gjort.
Til slutt leveren:
Skyll den og bruk fingrene til å rense den for hinner og blodårer.
Del den i fingertykke biter.
Ha leveren i en liten kjele med en skvett vann, litt salt og rikelig med pepper, grovhakket løk og et laurbærblad. La det trekke i et par-tre minutter.
Server med kokte poteter og gulrøtter, pluss smeltet smør og persille eller sandefjordsmør – sistnevnte lages lett ved at et 2 dl fløte kokes opp og simrer litt før du pisker inn rundt 150 gram smør i terninger.
Smak til med salt og pepper, og ha i rikelig med finhakket kruspersille rett før servering.
Viktig: Server på varme tallerkener.'
woman cooking

Bon appetit!

'Først rogna:
Pakk den stramt i matpapir og surr litt hyssing rundt. (Ellers vil den sprekke opp under kokingen.)
Kok opp saltet vann og la den trekke under kokepunktet i rundt tre kvarter, avhengig av størrelsen.
Doble mengden rogn hvis dere er entusiaster.
Så torsken:
Skyll skivene godt og fjern eventuelle blodrester.
Ha rikelig med vann i en stor kjele, pluss skikkelig godt med salt (2-3 ss pr liter vann) og en knert eddik. Ha i fiskeskivene.
Når vannet koker opp igjen er det bare å trekke hele kjelen fra varmen og vente i rundt et kvarter – så er det gjort.
Til slutt leveren:
Skyll den og bruk fingrene til å rense den for hinner og blodårer.
Del den i fingertykke biter.
Ha leveren i en liten kjele med en skvett vann, litt salt og rikelig med pepper, grovhakket løk og et laurbærblad. La det trekke i et par-tre minutter.
Server med kokte poteter og gulrøtter, pluss smeltet smør og persille eller sandefjordsmør – sistnevnte lages lett ved at et 2 dl fløte kokes opp og simrer litt før du pisker inn rundt 150 gram smør i terninger.
Smak til med salt og pepper, og ha i rikelig med finhakket kruspersille rett før servering.
Viktig: Server på varme tallerkener.'
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?