Til hovedinnhold

Syrekake fra Ryfylke

1 h
9 varer
51
Syrekake fra Ryfylke

Denne oppskriften på syrekake fra Ryfylke er et minste felles multiplum av opprinnelige ingredienser. Surdeigen er erstattet av gjær, men potetene er med.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 stk poteter, kokt
  • 25 g gjær
  • 5 dl vann, lunkent
  • 3 dl kulturmelk
  • 1 dl sirup, lys
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl sammalt rug, fint
  • 1.5 l hvetemel

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 stk poteter, kokt
  • 25 g gjær
  • 5 dl vann, lunkent
  • 3 dl kulturmelk
  • 1 dl sirup, lys
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl sammalt rug, fint
  • 1.5 l hvetemel
Mos po­te­te­ne. Rør ut gjæ­ren i lun­kent vann og melk.
Bland en løs deig av alle in­gre­di­en­se­ne, men bare halv­par­ten av hve­te­me­let.
La dei­gen heve i bol­len på lun plass cir­ka 1 time.
Ha ut dei­gen på me­let ba­ke­bord. Kna i så mye mer hve­te­mel at dei­gen blir lett å jobbe med.
Hev vi­de­re cir­ka 20 mi­nut­ter.
Slå opp tyk­ke, run­de ka­ker som er ca. 2 ½ cm tyk­ke. Hev til dobbel størrelse.
Stek på svak var­me på hel­le.
Snu og steik på alle kan­ter slik at ikke syrekaken blir rå inni. Av­kjøl på rist.
Spis nysteikt med smør og suk­ker på el­ler i mid­ten.
woman cooking

Bon appetit!

Mos po­te­te­ne. Rør ut gjæ­ren i lun­kent vann og melk.
Bland en løs deig av alle in­gre­di­en­se­ne, men bare halv­par­ten av hve­te­me­let.
La dei­gen heve i bol­len på lun plass cir­ka 1 time.
Ha ut dei­gen på me­let ba­ke­bord. Kna i så mye mer hve­te­mel at dei­gen blir lett å jobbe med.
Hev vi­de­re cir­ka 20 mi­nut­ter.
Slå opp tyk­ke, run­de ka­ker som er ca. 2 ½ cm tyk­ke. Hev til dobbel størrelse.
Stek på svak var­me på hel­le.
Snu og steik på alle kan­ter slik at ikke syrekaken blir rå inni. Av­kjøl på rist.
Spis nysteikt med smør og suk­ker på el­ler i mid­ten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?