Til hovedinnhold

Potetkaker

1 h
3 varer
63
Potetkaker

Potetkaken, også kalt lompe, kan være «håndtak» ikke bare for pølser, men også for fyll som fiskekake og coleslaw (se bildet). I tillegg kan nystekte potetkaker ofte erstatte meksikanske tortillas i wraps. Det fins lokale varianter av denne spesialiteten også. Noen får gode potetkaker uten mel i deigen, bare til utbaking. Andre bruker litt hvetemel i deigen også eller en blanding av hvetemel og byggmel.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Arnt Olav Klippeberg

Ingredienser

8
porsjoner
  • 650 g poteter
  • salt
  • 2 dl hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 650 g poteter
  • salt
  • 2 dl hvetemel
Skrubb po­te­te­ne og kok dem.
Skrell dem og mos dem el­ler mal dem på kjøtt­kvern sam­men med litt salt mens de er var­me.
Av­kjøl til rom­tem­pe­ra­tur.
Elt inn halv­par­ten av melet. Res­ten av melet bru­ker du til ut­ba­kin­gen.
Del dei­gen i em­ner. Kjev­le hvert emne på me­let ba­ke­bord, cir­ka  20 cm i dia­me­ter.
Stek dem på varm hel­le.
Legg fer­dig­stek­te po­tet­ka­ker oppå hverandre så de hol­der seg myke. Dekk med kle­de.
Servér ny­stek­te med smør og suk­ker.
woman cooking

Bon appetit!

Skrubb po­te­te­ne og kok dem.
Skrell dem og mos dem el­ler mal dem på kjøtt­kvern sam­men med litt salt mens de er var­me.
Av­kjøl til rom­tem­pe­ra­tur.
Elt inn halv­par­ten av melet. Res­ten av melet bru­ker du til ut­ba­kin­gen.
Del dei­gen i em­ner. Kjev­le hvert emne på me­let ba­ke­bord, cir­ka  20 cm i dia­me­ter.
Stek dem på varm hel­le.
Legg fer­dig­stek­te po­tet­ka­ker oppå hverandre så de hol­der seg myke. Dekk med kle­de.
Servér ny­stek­te med smør og suk­ker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?