Til hovedinnhold

Hjortegryte med kirsebær

1 h
19 varer
43
Hjortegryte med kirsebær

Grytevaianter eller retter som steker seg selv i ovnen, eller surrer lenge på komfyren, er alltid velkomne. Ved å bruke kokestykker av kjøtt, kommer du også ut til en overkommelig pris.
Vårt første forslag er en festvariant av en gryte; den er verken rimelig eller laget i en fei, med mindre du har skutt dyret selv, og har kirsebær i fryseren. Men god? Ingen bedre.

Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg viltkjøtt
  • salt og kvernet pepper
  • olje
  • 4 løk
  • 2 stangselleri
  • 2 tomat
  • 2.5 dl rødvin
  • 2 l kjøttkraft, gjerne vilt
  • 10 hel sort pepper
  • 8 einebær
  • 1 kvast timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl likør, solbær
  • 2 ss ripsgelé
  • 2 ss brunt sukker

Kirsebær

  • 500 g kirsebær
  • 2.5 dl portvin
  • 2.5 dl rødvin
  • 0.5 appelsin
  • 0.5 sitron

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg viltkjøtt
  • salt og kvernet pepper
  • olje
  • 4 løk
  • 2 stangselleri
  • 2 tomat
  • 2.5 dl rødvin
  • 2 l kjøttkraft, gjerne vilt
  • 10 hel sort pepper
  • 8 einebær
  • 1 kvast timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl likør, solbær
  • 2 ss ripsgelé
  • 2 ss brunt sukker

Kirsebær

  • 500 g kirsebær
  • 2.5 dl portvin
  • 2.5 dl rødvin
  • 0.5 appelsin
  • 0.5 sitron
Skjær kjøttet i 1 ½-cm-store terninger. Dryss på salt og pepper.
Brun i flere omganger i oljen. Ta opp kjøttet.
Kutt opp løk, selleri og tomater og fres alt i oljen.
Legg kjøttet tilbake i gryten. Hell på vinen og kok den nesten inn.
Hell på kraften, kok opp og skum av.
Ha pepperkorn, knuste einerbær, timian og laurbærblad i gryten. Kok alt i 45 minutter til én time.
Tips: I stedet for solbærlikør kan en tilsette 1 dl uspedd solbærsaft.

Kirsebær

Bland portvin, rødvin og strimlet sitrusskall. Kok opp og legg i kirsebærene. La dem koke i laken i 5 minutter.
Ta opp bærene og kok inn laken til du har 2 dl igjen.
Sil kraften fra hjortegryten og kok inn til du har 1/3 igjen.
Smak til med solbærlikør, gelé og vinlaken fra kirsebærene. Legg kjøttet tilbake.
Fres kirsebærene i brunt sukker.
Fordel kjøttet på varme tallerkener. Hell på saus og dryss kirsebærene over.
Servér med kokte poteter eller potetmos.
Tips: I stedet for solbærlikør kan en bruke uspedd solbærsaft.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i 1 ½-cm-store terninger. Dryss på salt og pepper.
Brun i flere omganger i oljen. Ta opp kjøttet.
Kutt opp løk, selleri og tomater og fres alt i oljen.
Legg kjøttet tilbake i gryten. Hell på vinen og kok den nesten inn.
Hell på kraften, kok opp og skum av.
Ha pepperkorn, knuste einerbær, timian og laurbærblad i gryten. Kok alt i 45 minutter til én time.
Tips: I stedet for solbærlikør kan en tilsette 1 dl uspedd solbærsaft.

Kirsebær

Bland portvin, rødvin og strimlet sitrusskall. Kok opp og legg i kirsebærene. La dem koke i laken i 5 minutter.
Ta opp bærene og kok inn laken til du har 2 dl igjen.
Sil kraften fra hjortegryten og kok inn til du har 1/3 igjen.
Smak til med solbærlikør, gelé og vinlaken fra kirsebærene. Legg kjøttet tilbake.
Fres kirsebærene i brunt sukker.
Fordel kjøttet på varme tallerkener. Hell på saus og dryss kirsebærene over.
Servér med kokte poteter eller potetmos.
Tips: I stedet for solbærlikør kan en bruke uspedd solbærsaft.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?