Til hovedinnhold

Tykkmelkspudding med rabarbrakompott, jordbær og kløversyre

4 h 30 min
9 varer
12
Tykkmelkspudding med rabarbrakompott, jordbær og kløversyre

Tykkmelkspudding med rabarbrakompott, jordbær og kløversyre kan du antageligvis lage uten å gå i butikken først. En kort tur ut i hagen eller skogen kan være nok til å fylle alle fat.

Ingredienser

4
porsjoner

Tykkmelkspudding

  • 3 stykker gelatin, plater
  • 2.5 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 100 g sukker
  • 2.5 dl tykkmelk fra røros

Rabarbrakompott

  • 400 g rabarbra, renset
  • 200 g sukker
  • 0.5 dl vann

Topping

  • 500 g jordbær
  • kløversyre

Slik gjør du:

Tykkmelkspudding

  • 3 stykker gelatin, plater
  • 2.5 dl fløte
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 100 g sukker
  • 2.5 dl tykkmelk fra røros

Rabarbrakompott

  • 400 g rabarbra, renset
  • 200 g sukker
  • 0.5 dl vann

Topping

  • 500 g jordbær
  • kløversyre
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp fløte, vanilje og sukker.
Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og smelt den inn i den varme fløten. Rør godt og sil blandingen over i en bolle.
Når fløteblandingen har blitt avkjølt til romtemperatur, vender du inn tykkmelken. La puddingen stå i kjøleskapet i minst 4 timer, eller til den har satt seg.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Legg bitene over i en kasserolle og tilsett sukker og vann. Kok opp over middels varme, og la rabarbraen småkoke uten lokk til det meste av væsken har fordampet. Avkjøl.
Lag en lekker komposisjon med tykkmelkspudding, rabarbrakompott og jordbær. Dryss over litt kjekssmuler om du vil og pynt med kløversyre.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp fløte, vanilje og sukker.
Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og smelt den inn i den varme fløten. Rør godt og sil blandingen over i en bolle.
Når fløteblandingen har blitt avkjølt til romtemperatur, vender du inn tykkmelken. La puddingen stå i kjøleskapet i minst 4 timer, eller til den har satt seg.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Legg bitene over i en kasserolle og tilsett sukker og vann. Kok opp over middels varme, og la rabarbraen småkoke uten lokk til det meste av væsken har fordampet. Avkjøl.
Lag en lekker komposisjon med tykkmelkspudding, rabarbrakompott og jordbær. Dryss over litt kjekssmuler om du vil og pynt med kløversyre.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?