Til hovedinnhold

Elghakk

30 min
10 varer
66
Elghakk

Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak, etter hvor i landet den kommer fra.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g elgkjøttdeig, eller elghakk
  • 1 løk
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 ts timian, tørket
  • 1 laurbærblad
  • 5 poteter
  • 2 g gulrot
  • 6 dl kraft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g elgkjøttdeig, eller elghakk
  • 1 løk
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 ts timian, tørket
  • 1 laurbærblad
  • 5 poteter
  • 2 g gulrot
  • 6 dl kraft
Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.
Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett. Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.
Server med flatbrød og rørte tyttebær.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.
Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett. Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.
Server med flatbrød og rørte tyttebær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?