Til hovedinnhold

Fersk elgsuppe

30 min
10 varer
64
Fersk elgsuppe

Elgkjøttet gir kraftig og god smak til denne suppen. Du kan variere med grønnsaker, etter hva som finnes og det du liker. Lag gjerne en dobbel porsjon, så har du ferdig middag til i morgen også!
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 600 g elg, grytekjøtt
  • 1 l vann
  • 2 buljong, terning
  • 2 skive(r) kålrot
  • 0.5 sellerirot
  • 2 gulrot
  • 4 poteter
  • 0.5 purreløk
  • 4 ss kruspersille
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g elg, grytekjøtt
  • 1 l vann
  • 2 buljong, terning
  • 2 skive(r) kålrot
  • 0.5 sellerirot
  • 2 gulrot
  • 4 poteter
  • 0.5 purreløk
  • 4 ss kruspersille
  • 0.5 ts pepper
Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm og legg det i en gryte. Tilsett vann og buljongterninger og kok opp. Skum av og la det trekke i ca. 20 minutter.
Del kålrot, gulrot, selleri og potet i biter, ca. 2 x 2 cm, og purre i ringer. Ha det i gryta og kok i 10 minutter til grønnsakene er møre.
Smak til med pepper og salt, og ha i hakket persille ved servering.
Flatbrød er tradisjonsrikt følge til denne suppen.
woman cooking

Bon appetit!

Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm og legg det i en gryte. Tilsett vann og buljongterninger og kok opp. Skum av og la det trekke i ca. 20 minutter.
Del kålrot, gulrot, selleri og potet i biter, ca. 2 x 2 cm, og purre i ringer. Ha det i gryta og kok i 10 minutter til grønnsakene er møre.
Smak til med pepper og salt, og ha i hakket persille ved servering.
Flatbrød er tradisjonsrikt følge til denne suppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?