Til hovedinnhold

Helstekt indrefilet av elg

1 h
12 varer
55
Helstekt indrefilet av elg

Med en hel indrefilet av elg i ovnen er det duket for et festmåltid av de sjeldne. Denne fileten er rullet i friske urter og serveres med høstens søte plommer. Det er en suveren smakskombinasjon!
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g elg, indrefilet
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 4 ss timian
  • 2 ss margarin
  • 8 plommer
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 6 poteter
  • 2 ss smør
  • 2 ss seterrømme
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts timian
  • 1 ss purreløk

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 800 g elg, indrefilet
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 4 ss timian
  • 2 ss margarin
  • 8 plommer
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 6 poteter
  • 2 ss smør
  • 2 ss seterrømme
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts timian
  • 1 ss purreløk
Gni indrefileten inn med salt og pepper. Brun den fint rundt det hele i en stekepanne. Rull den i hakkede urter og legg den over i en ildfast form.
Sett i steketermometer. Stek på 125 °C til termometeret viser 60 °C. Da er fileten medium stekt. Ønsker du den lite stekt, ta den ut på 55 °C. La den hvile minst et kvarter før den skjæres opp.
Rens plommer for stein og del i båter. Kok dem forsiktig opp med sukker, og smak kompotten til med balsamicoeddik.
Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og tilsett smør, rømme og krydder.
Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det i 1 minutt. Lag en ring av purren og legg potetmos oppi denne.
Server helstekt elgfilet med plommekompott, hjemmelaget potetmos og for eksempel sukkererter.
woman cooking

Bon appetit!

Gni indrefileten inn med salt og pepper. Brun den fint rundt det hele i en stekepanne. Rull den i hakkede urter og legg den over i en ildfast form.
Sett i steketermometer. Stek på 125 °C til termometeret viser 60 °C. Da er fileten medium stekt. Ønsker du den lite stekt, ta den ut på 55 °C. La den hvile minst et kvarter før den skjæres opp.
Rens plommer for stein og del i båter. Kok dem forsiktig opp med sukker, og smak kompotten til med balsamicoeddik.
Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og tilsett smør, rømme og krydder.
Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det i 1 minutt. Lag en ring av purren og legg potetmos oppi denne.
Server helstekt elgfilet med plommekompott, hjemmelaget potetmos og for eksempel sukkererter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?