Til hovedinnhold

Rotgrønnsaker og urtepanert torsk

1 h
7 varer
131
Rotgrønnsaker og urtepanert torsk

Sørg for at du har en god olivenolje. Olje og sitronsaft, gjerne litt revet skall også, løfter smaken av alle grønnsaker, særlig rotfrukter.
Kilde: Aftenposten Foto: Yngve Ekern

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 torskefilet
  • 1 kålrot
  • 2 gulrot
  • 1 sellerirot
  • 1 persillerot
  • olivenolje
  • sitronsaft

Slik gjør du:

  • 4 torskefilet
  • 1 kålrot
  • 2 gulrot
  • 1 sellerirot
  • 1 persillerot
  • olivenolje
  • sitronsaft
Kjør biter av daggammel loff i food-processor, bland inn finhakket persille og litt revet parmesan. Eller kjøp ferdige smuler. Pisk et egg, eventuelt sammen med en skvett melk, og dypp den ene fiskesiden i dette før du klapper godt med panering på.
Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i små terninger, pass på at de blir omtrent like store. Ha litt stekeolje eller margarin i en stor panne på litt over middels varme. Ha i grønnsakene og ikke rør til å begynne med, la dem få steke litt før du snur og vender på dem. Mot slutten av steketiden kan du ha i en god klatt smør. Ha grønnsakene over i en ildfast form og hold dem varme i stekeovnen.
Ha litt stekeolje og en klatt smør i en panne på middels varme, helst en panne som akkurat rommer fiskestykkene, ikke for stor. Stek fiskestykkene på paneringssiden først. Stek til paneringen er sprø. Kanskje må du skru ned varmen noe. Snu fiskestykkene når du ser at de begynner å bli ferdige inn mot midten. Ha litt mer smør i pannen, og gjerne et lettknust hvitløksfedd med skall, det gir fin smak.
Server med olje og sitronsaft. Og vann eller billig hvitvin
woman cooking

Bon appetit!

Kjør biter av daggammel loff i food-processor, bland inn finhakket persille og litt revet parmesan. Eller kjøp ferdige smuler. Pisk et egg, eventuelt sammen med en skvett melk, og dypp den ene fiskesiden i dette før du klapper godt med panering på.
Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i små terninger, pass på at de blir omtrent like store. Ha litt stekeolje eller margarin i en stor panne på litt over middels varme. Ha i grønnsakene og ikke rør til å begynne med, la dem få steke litt før du snur og vender på dem. Mot slutten av steketiden kan du ha i en god klatt smør. Ha grønnsakene over i en ildfast form og hold dem varme i stekeovnen.
Ha litt stekeolje og en klatt smør i en panne på middels varme, helst en panne som akkurat rommer fiskestykkene, ikke for stor. Stek fiskestykkene på paneringssiden først. Stek til paneringen er sprø. Kanskje må du skru ned varmen noe. Snu fiskestykkene når du ser at de begynner å bli ferdige inn mot midten. Ha litt mer smør i pannen, og gjerne et lettknust hvitløksfedd med skall, det gir fin smak.
Server med olje og sitronsaft. Og vann eller billig hvitvin
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?