Til hovedinnhold

Brenneslesuppe med bløte egg

45 min
10 varer
111
Brenneslesuppe med bløte egg

Du trenger ikke å gå til butikken for å skaffe mat. En kort tur ut i hagen eller skogen er nok til å fylle alle fat.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk løk, liten
  • 2 fedd hvitløk
  • 2.5 ss smør
  • 1 l brennesleblader, bruk unge skudd/blader
  • 6 dl kyllingkraft, mild (eller buljong)
  • 1 dl fløte
  • salt
  • pepper, kvernet
  • muskatnøtt, revet
  • 2 stk egg, bløtkokte, skrelles forsiktig

Slik gjør du:

  • 1 stk løk, liten
  • 2 fedd hvitløk
  • 2.5 ss smør
  • 1 l brennesleblader, bruk unge skudd/blader
  • 6 dl kyllingkraft, mild (eller buljong)
  • 1 dl fløte
  • salt
  • pepper, kvernet
  • muskatnøtt, revet
  • 2 stk egg, bløtkokte, skrelles forsiktig
Bruk hansker når du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann. Finhakk løk og hvitløk.
Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen.
Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5–10 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten og gi suppen et nytt opp kok. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Server suppen med bløtkokt egg.
Tips: Brennesle kan også stues eller brukes i pai eller sufflé for å nevne noe.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk hansker når du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann. Finhakk løk og hvitløk.
Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen.
Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5–10 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten og gi suppen et nytt opp kok. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Server suppen med bløtkokt egg.
Tips: Brennesle kan også stues eller brukes i pai eller sufflé for å nevne noe.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?