Til hovedinnhold

Olivenbakt torsk med confitert potet og olivensjy

1 h
13 varer
14
Olivenbakt torsk med confitert potet og olivensjy

Nydelig torsk med smak av oliven og hvitløk.
Kilde: Kokk Karl Erik Pallesen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 600 g torskefilet
  • 100 g sorte oliven
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 dl olivenolje
  • 420 g poteter
  • 4 vaktelegg

Olivensjy

  • 2 sjalottløk
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl oksekraft, demi glace
  • 2 ss meierismør
  • salt og kvernet pepper
  • sitron
  • 4 pequillos
  • 10 sorte oliven

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g torskefilet
  • 100 g sorte oliven
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 dl olivenolje
  • 420 g poteter
  • 4 vaktelegg

Olivensjy

  • 2 sjalottløk
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl oksekraft, demi glace
  • 2 ss meierismør
  • salt og kvernet pepper
  • sitron
  • 4 pequillos
  • 10 sorte oliven
Kok eggene i ca. 4-5 minutter.
Avkjøl i kaldt vann.
Skrell eggene og del i to når de er kalde.
Porsjoner fine stykker torsk på ca. 75 gram.
Strø godt med fint salt over fisken og la stå i ca. 15 -20 min.
Skyll av saltet og tørk stykkene godt.
Lag en tapenade av oliven 1 fedd hvitløk og 1 dl olivenolje i blender og kjøres til en fin pure.
Ha tapenaden over fiskestykkene og ha klar i ildfast form.
Når resten av maten er klar, settes fisken inn på 180 grader i ca. 6min.
Kok potetene i saltet vann.
Når de er møre siles vannet av.
Ha de i en ildfast form sammen med 1 hvitløkbåt og 1 dl olivenolje.
Steikes på 225 grader i 15 minutter.

Olivensjy

Skrell og kutt sjalottløken grovt i biter.
Has i kjele sammen med rødvinen og reduseres til ca. 1 dl er igjen.
Ha i demi glace og reduser til passe tykkelse og smak.
Alt etter demi glacen.
Ha i 2 ss meieri smør, salt, pepper og sitron.
Kutt pequillios i terninger på ca 1/5 cm tykkelse. Has i sausen rett før servering
woman cooking

Bon appetit!

Kok eggene i ca. 4-5 minutter.
Avkjøl i kaldt vann.
Skrell eggene og del i to når de er kalde.
Porsjoner fine stykker torsk på ca. 75 gram.
Strø godt med fint salt over fisken og la stå i ca. 15 -20 min.
Skyll av saltet og tørk stykkene godt.
Lag en tapenade av oliven 1 fedd hvitløk og 1 dl olivenolje i blender og kjøres til en fin pure.
Ha tapenaden over fiskestykkene og ha klar i ildfast form.
Når resten av maten er klar, settes fisken inn på 180 grader i ca. 6min.
Kok potetene i saltet vann.
Når de er møre siles vannet av.
Ha de i en ildfast form sammen med 1 hvitløkbåt og 1 dl olivenolje.
Steikes på 225 grader i 15 minutter.

Olivensjy

Skrell og kutt sjalottløken grovt i biter.
Has i kjele sammen med rødvinen og reduseres til ca. 1 dl er igjen.
Ha i demi glace og reduser til passe tykkelse og smak.
Alt etter demi glacen.
Ha i 2 ss meieri smør, salt, pepper og sitron.
Kutt pequillios i terninger på ca 1/5 cm tykkelse. Has i sausen rett før servering
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?