Til hovedinnhold

Bakt torsk med rødvinsaus

1 h
16 varer
20
Bakt torsk med rødvinsaus

Det finnes mange måter å gjøre torsken god på, og blandingen av torsk og kraftig kjøttsmak er en vinnerformel.
Kilde: Adresseavisen Foto_ Trygve Indrelid

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 200 g erter
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje
  • smør

Oksehalekraft til Bakt torsk med rødvinsaus

  • 1 kg oksehale
  • 2 gulrot
  • 0.5 purreløk
  • 2 løk
  • 0.25 sellerirot
  • olivenolje
  • vann

Rødvinsaus

  • oksekraft
  • 2 sjalottløk
  • 1 ts sukker
  • 2.5 dl rødvin
  • 1 ss smør
  • 2 ts maizenna

Slik gjør du:

  • 800 g torskefilet
  • 200 g erter
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje
  • smør

Oksehalekraft til Bakt torsk med rødvinsaus

  • 1 kg oksehale
  • 2 gulrot
  • 0.5 purreløk
  • 2 løk
  • 0.25 sellerirot
  • olivenolje
  • vann

Rødvinsaus

  • oksekraft
  • 2 sjalottløk
  • 1 ts sukker
  • 2.5 dl rødvin
  • 1 ss smør
  • 2 ts maizenna
Damp ertene med en ss smør, når ertene er varme rører du inn litt mer smør så den blir litt kremete. Trykk ertene godt sammen, og smak til med salt og pepper, Vi synes dette kan være nok tilbehør, men det vil være svært godt med potetkrem til også.
Del opp torskefileter på cirka 160 til 200 gram per person. Dryss på godt med salt, cirka 1ts , la filetene ligge på kjøkkenbenken en halv time og skyll så av saltet. Tørk av og gni fisken inn med mild olivenolje og dryss igjen på litt salt. Sett dem inn forvarmet ovn på 160 grader. Bak dem i ovnen i maksimum 15 minutter (litt kortere om filetene er tynne).
Mens torsken er i ovnen, surrer du oksehalekjøttet fra kraften (se over) i litt olje i stekepanna.

Oksehalekraft til Bakt torsk med rødvinsaus

Legg oksehale-skivene på en stekeplate og sett inn i ovnen på minst 250 grader i 20-30 minutter, til de karamelliserer.
Legg gulrøtter, løk delt i to, men med skall, purreløk og sellerirot i en kasserolle. Stek dette «hardt», i godt med olivenolje, til bitene er litt brune i kantene. Tilsett oksehalene og fyll opp med vann til den dekker. La koke i cirka 3,5 timer, skum av underveis. Sil av. Pill kjøttet av oksehalene til senere bruk.

Rødvinsaus

Etter å ha silt av kraften og fjernet fettet, skal kraften koke ned. Kok videre i tre timer så det bare er igjen et par desiliter kraft, som nå er karamellisert og mørk. La den avkjøles, og ta bort fettlaget som legger seg på toppen.
Mens kraften koker ned, tar du en annen kasserolle med litt mild olivenolje og et par hele sjalottløk uten skall. Surr til løken er gyllen. Tilsett så en ts sukker. Når sukkeret har løst seg opp, tilsetter du rødvin. La koke til rødvinen er redusert med cirka 70 prosent. Pill ut sjalottløken.
Tilsett den reduserte kraften. Kok opp. Blant to toppete ts maisenna i litt kaldt vann. Rør inn og la det koke opp. Rør inn smør (eller olje) umiddelbart før servering.
Server torsken på porsjonstallerkener, på ertene og med oksehalekjøtt på toppen. Tilsett noen spiseskjeer saus på hver tallerken. Sausen er proppfull av smak, så her trengs det ikke mye!
woman cooking

Bon appetit!

Damp ertene med en ss smør, når ertene er varme rører du inn litt mer smør så den blir litt kremete. Trykk ertene godt sammen, og smak til med salt og pepper, Vi synes dette kan være nok tilbehør, men det vil være svært godt med potetkrem til også.
Del opp torskefileter på cirka 160 til 200 gram per person. Dryss på godt med salt, cirka 1ts , la filetene ligge på kjøkkenbenken en halv time og skyll så av saltet. Tørk av og gni fisken inn med mild olivenolje og dryss igjen på litt salt. Sett dem inn forvarmet ovn på 160 grader. Bak dem i ovnen i maksimum 15 minutter (litt kortere om filetene er tynne).
Mens torsken er i ovnen, surrer du oksehalekjøttet fra kraften (se over) i litt olje i stekepanna.

Oksehalekraft til Bakt torsk med rødvinsaus

Legg oksehale-skivene på en stekeplate og sett inn i ovnen på minst 250 grader i 20-30 minutter, til de karamelliserer.
Legg gulrøtter, løk delt i to, men med skall, purreløk og sellerirot i en kasserolle. Stek dette «hardt», i godt med olivenolje, til bitene er litt brune i kantene. Tilsett oksehalene og fyll opp med vann til den dekker. La koke i cirka 3,5 timer, skum av underveis. Sil av. Pill kjøttet av oksehalene til senere bruk.

Rødvinsaus

Etter å ha silt av kraften og fjernet fettet, skal kraften koke ned. Kok videre i tre timer så det bare er igjen et par desiliter kraft, som nå er karamellisert og mørk. La den avkjøles, og ta bort fettlaget som legger seg på toppen.
Mens kraften koker ned, tar du en annen kasserolle med litt mild olivenolje og et par hele sjalottløk uten skall. Surr til løken er gyllen. Tilsett så en ts sukker. Når sukkeret har løst seg opp, tilsetter du rødvin. La koke til rødvinen er redusert med cirka 70 prosent. Pill ut sjalottløken.
Tilsett den reduserte kraften. Kok opp. Blant to toppete ts maisenna i litt kaldt vann. Rør inn og la det koke opp. Rør inn smør (eller olje) umiddelbart før servering.
Server torsken på porsjonstallerkener, på ertene og med oksehalekjøtt på toppen. Tilsett noen spiseskjeer saus på hver tallerken. Sausen er proppfull av smak, så her trengs det ikke mye!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?