Til hovedinnhold

Røkt elgstek

1 h
6 varer
19
Røkt elgstek

Kjøtt av elg egner seg ypperlig til røyking. Det kan du gjøre selv i en liten røykovn. Alternativ kan du enkelt lage en "ovn" selv ved å bruke en gammel kjele, klippe til en metallrist som passer og legge den 4,5 cm over bunnen.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1.5 kg elg, stek
  • 1 dl salt
  • 1.5 l vann
  • 8 einebær
  • 1 ts kvernet pepper
  • krydderurter

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.5 kg elg, stek
  • 1 dl salt
  • 1.5 l vann
  • 8 einebær
  • 1 ts kvernet pepper
  • krydderurter
'Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. Legg kjøttet i laken, press ut luft fra posen og knyt igjen. La steken ligge minst 12 timer i saltlaken.
Ta ut steken, tørk med kjøkkenpapir og ha på krydder. Legg den på en rist med litt røykspon i bunnen av kjelen.
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Legg på lokk og sett kjelen på god varme til det utvikles røyk. Skru ned varmen til lav temperatur, og la den stå til steketermometeret viser 65 °C. Ta opp steken og la den hvile minst et kvarter før den skjæres i.
Server røkt elgstek for eksempel med fløtegratinerte poteter og en salat. Det røkte kjøttet smaker også fortreffelig kaldt, gjerne som pålegg. '
woman cooking

Bon appetit!

'Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. Legg kjøttet i laken, press ut luft fra posen og knyt igjen. La steken ligge minst 12 timer i saltlaken.
Ta ut steken, tørk med kjøkkenpapir og ha på krydder. Legg den på en rist med litt røykspon i bunnen av kjelen.
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Legg på lokk og sett kjelen på god varme til det utvikles røyk. Skru ned varmen til lav temperatur, og la den stå til steketermometeret viser 65 °C. Ta opp steken og la den hvile minst et kvarter før den skjæres i.
Server røkt elgstek for eksempel med fløtegratinerte poteter og en salat. Det røkte kjøttet smaker også fortreffelig kaldt, gjerne som pålegg. '
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?