Til hovedinnhold

Pizzadeig med speltmel

1 h
5 varer
51
Pizzadeig med speltmel, her toppet med flaskegresskar, bacon og salvie

Pizzadeig med speltmel er et deilig alternativ for deg som ikke vil ha pizzabunn med hvetemel. Speltmelet gir pizzabunnen en nøtteaktig smak, og er et spennende alternativ til den klassiske lørdagspizzaen.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1.5 dl vann, lunkent
  • 0.5 pakke tørrgjær
  • 0.5 - 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje, Extra Virgin
  • 1.75 dl speltmel, grovt
  • 3.25 dl speltmel, finmalt grovt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl vann, lunkent
  • 0.5 pakke tørrgjær
  • 0.5 - 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje, Extra Virgin
  • 1.75 dl speltmel, grovt
  • 3.25 dl speltmel, finmalt grovt
Bland ingrediensene til deigen, men la litt av speltmelet være igjen til justering, og elt deigen sammen. Pass på å ikke elte den for hardt hvis du bruker kjøkkenmaskin.
Tilsett mer mel etter behov. Deigen skal være smidig, men litt fuktigere enn vanlig deig av hvetemel.
Sett deigen til heving i minimum 1 time, gjerne 1,5-2 timer om du har mulighet.
Form deigen til én eller flere pizzabunner, og topp med ønsket topping, for eksempel hvit saus, flaskegresskar, bacon og salvie, før den stekes i ovnen.
woman cooking

Bon appetit!

Bland ingrediensene til deigen, men la litt av speltmelet være igjen til justering, og elt deigen sammen. Pass på å ikke elte den for hardt hvis du bruker kjøkkenmaskin.
Tilsett mer mel etter behov. Deigen skal være smidig, men litt fuktigere enn vanlig deig av hvetemel.
Sett deigen til heving i minimum 1 time, gjerne 1,5-2 timer om du har mulighet.
Form deigen til én eller flere pizzabunner, og topp med ønsket topping, for eksempel hvit saus, flaskegresskar, bacon og salvie, før den stekes i ovnen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?