Til hovedinnhold

Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus

30 min
9 varer
14
Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus

Soya- og olivenoljesaus med epler og ingefær passer ypperlig til stekt steinbitfilet. Server med myntesaus og en god Albariño.
Kilde: Aftenposten Foto: Geir Salvesen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g steinbitfilet
  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl olivenolje
  • 0.15 dl sitronsaft, presset
  • 1 eple, grønt
  • 2 ss ingefær
  • 3 sjalottløk
  • 100 g smør
  • peppermynte, frisk

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 800 g steinbitfilet
  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl olivenolje
  • 0.15 dl sitronsaft, presset
  • 1 eple, grønt
  • 2 ss ingefær
  • 3 sjalottløk
  • 100 g smør
  • peppermynte, frisk
Skjær fisken i mindre, ”munnstore” biter, og stek i olje i stekepanne.
Visp sammen soyasaus og olivenolje. Tilsett ingefær og sitronsaft, og smak til med litt mer soya eller olje til sausen får den smaken du ønsker.
Lag myntesausen ved å finkutte sjalottløk og la koke inn med en skvett hvitvin, ha i smør og finhakket peppermynte.
Skjør eplet i små biter. Legg fiskestykkene på en tallerken, ha halvparten av eplebitene oppå fiskestykkene og den andre halvparten i soya- og olivenoljesausen.
Server med myntesaus og en skål med soya- og olivenoljesaus for dipping.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær fisken i mindre, ”munnstore” biter, og stek i olje i stekepanne.
Visp sammen soyasaus og olivenolje. Tilsett ingefær og sitronsaft, og smak til med litt mer soya eller olje til sausen får den smaken du ønsker.
Lag myntesausen ved å finkutte sjalottløk og la koke inn med en skvett hvitvin, ha i smør og finhakket peppermynte.
Skjør eplet i små biter. Legg fiskestykkene på en tallerken, ha halvparten av eplebitene oppå fiskestykkene og den andre halvparten i soya- og olivenoljesausen.
Server med myntesaus og en skål med soya- og olivenoljesaus for dipping.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?