Til hovedinnhold

Reker med kokos, lime og sjokolade

15 min
8 varer
49
Reker med kokos, lime og sjokolade

Ubeskrivelig uimotståelig, fristende, mørk og lekker. Er du også gal etter sjokolade?

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g reker, scampi med stjerten på
  • 1 stk sitrongress
  • 1 ss ingefær, frisk revet
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 3 ss kokosmasse, revet kokos
  • 1 stk lime
  • 2 ss mørk sjokolade, minst 70%

Slik gjør du:

  • 500 g reker, scampi med stjerten på
  • 1 stk sitrongress
  • 1 ss ingefær, frisk revet
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 3 ss kokosmasse, revet kokos
  • 1 stk lime
  • 2 ss mørk sjokolade, minst 70%
Lag et lite snitt langsmed ryggen på rekene og fjern tarmen.
Fjern det ytterste tørre laget på sitrongresset. Finhakk sitrongress, hvitløk og chili. Varm en stekepanne med litt olje. Fres sitrongress, hvitløk, chili og ingefær i ca. 2 minutter. Det skal freses mykt uten å få noe særlig farge.
Tilsett kokos og fres videre i 1 minutt til kokosen blir lett gyllen. Ta alt ut av pannen og varm opp pannen på nytt. Stek rekene et par minutter til de skifter farge.
Krydre med salt og pepper. Bland kokosblandingen sammen med rekene og riv over mørk sjokolade. Serveres straks med limebåter.
woman cooking

Bon appetit!

Lag et lite snitt langsmed ryggen på rekene og fjern tarmen.
Fjern det ytterste tørre laget på sitrongresset. Finhakk sitrongress, hvitløk og chili. Varm en stekepanne med litt olje. Fres sitrongress, hvitløk, chili og ingefær i ca. 2 minutter. Det skal freses mykt uten å få noe særlig farge.
Tilsett kokos og fres videre i 1 minutt til kokosen blir lett gyllen. Ta alt ut av pannen og varm opp pannen på nytt. Stek rekene et par minutter til de skifter farge.
Krydre med salt og pepper. Bland kokosblandingen sammen med rekene og riv over mørk sjokolade. Serveres straks med limebåter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?