Til hovedinnhold

Hjort med bakt potetstappe og sjokoladesaus

1 h
12 varer
121
Hjort med bakt potetstappe og sjokoladesaus

Ubeskrivelig uimotståelig, fristende, mørk og lekker. Er du også gal etter sjokolade?

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 klype rosmarin
  • smør, til steking

bakt potetstappe med bacon

  • 4 stk poteter, bakepotet
  • 100 g bacon
  • 2 ss smør
  • 4 ss persille

sjokoladesaus

  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 1 ss bringebæreddik
  • 2 ts sukker
  • 1.5 dl rødvin
  • 2 dl kraft, god viltkraft
  • 2 ss smør
  • 4 ss mørk sjokolade, minst 70%, revet

Slik gjør du:

  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 klype rosmarin
  • smør, til steking

bakt potetstappe med bacon

  • 4 stk poteter, bakepotet
  • 100 g bacon
  • 2 ss smør
  • 4 ss persille

sjokoladesaus

  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 1 ss bringebæreddik
  • 2 ts sukker
  • 1.5 dl rødvin
  • 2 dl kraft, god viltkraft
  • 2 ss smør
  • 4 ss mørk sjokolade, minst 70%, revet
Prikk potetene med en gaffel og bak dem helt møre i ovn ved 200 grader.
Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene i smøret.
Skrap ut innmaten fra potetene. Ha det over i en kasserolle og rør inn sprøstekt bacon og smøret fra pannen. Smak til med salt og pepper, rør inn persillen rett før servering.
Bland sjalottløk, eddik og sukker i en liten kasserolle. Kok opp, tilsett rødvin og kok den inn til halv mengde. Hell i kraften og kok videre i ca. 5 minutter. Visp inn smøret og smak sausen til med sjokolade, salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Brun det raskt i en varm stekepanne med litt olje. Legg i friske urter og en god klatt med smør når kjøttet har fått fin farge.
(Obs! Det kan sprute litt.)
Legg kjøttet over i en liten langpanne (ildfast form) og slå alt stekefettet og urter over kjøttet.
Stek videre i ovn ved 150 grader til kjernetemperaturen er 58 - 60 grader (rosa). La hjortefileten hvile noen minutter før du skjærer den i pene skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Prikk potetene med en gaffel og bak dem helt møre i ovn ved 200 grader.
Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene i smøret.
Skrap ut innmaten fra potetene. Ha det over i en kasserolle og rør inn sprøstekt bacon og smøret fra pannen. Smak til med salt og pepper, rør inn persillen rett før servering.
Bland sjalottløk, eddik og sukker i en liten kasserolle. Kok opp, tilsett rødvin og kok den inn til halv mengde. Hell i kraften og kok videre i ca. 5 minutter. Visp inn smøret og smak sausen til med sjokolade, salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Brun det raskt i en varm stekepanne med litt olje. Legg i friske urter og en god klatt med smør når kjøttet har fått fin farge.
(Obs! Det kan sprute litt.)
Legg kjøttet over i en liten langpanne (ildfast form) og slå alt stekefettet og urter over kjøttet.
Stek videre i ovn ved 150 grader til kjernetemperaturen er 58 - 60 grader (rosa). La hjortefileten hvile noen minutter før du skjærer den i pene skiver.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?