Til hovedinnhold

Stekt torsk med rekesmør og potetmos med sennep og persille

1 h
18 varer
19
Stekt torsk med rekesmør og potetmos med sennep og persille

Denne retten ser erkenorsk ut. Ingen har bedre torsk og reker enn oss. Men inspirasjonen er en gastropuben "Pig's Ear" i London der kjøkkensjef Ashley Hancill bød på supertorsk med følge.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • salt
  • 0.5 sitron
  • 1 timian
  • olje
  • hvit pepper

Potetmos

  • 6 poteter
  • 50 g smør, usaltet
  • 0.5 dl kremfløte
  • 1 ts grov sennep
  • 4 ss persille

Rekesmør

  • 3.5 dl hvitvin
  • 4 sjalottløk
  • 350 g smør, usaltet
  • sitronsaft, presset
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss reker
  • 3 ss gressløk, hakket
  • 3 ss dill

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 800 g torskefilet
  • salt
  • 0.5 sitron
  • 1 timian
  • olje
  • hvit pepper

Potetmos

  • 6 poteter
  • 50 g smør, usaltet
  • 0.5 dl kremfløte
  • 1 ts grov sennep
  • 4 ss persille

Rekesmør

  • 3.5 dl hvitvin
  • 4 sjalottløk
  • 350 g smør, usaltet
  • sitronsaft, presset
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss reker
  • 3 ss gressløk, hakket
  • 3 ss dill
Skjær torskefileten i porsjonsstykker. Legg torskestykkene på et ildfast fat.
Strø over salt, strimlet skall av sitron og timianblader. Dekk til og sett kaldt noen timer.
Varm stekeovnen til 220 grader.
Varm olje i en stekepanne på middels styrke.
Stek skinnsiden gyllen og sprø. Legg stykkene tilbake i formen og stek ferdig i ovnen i 6-7 minutter.
Servér torsken på varme tallerkener med smørsaus og potetmos.

Potetmos

Skrell potetene og kok dem møre i vann uten salt. Hell av vannet og tørk dem på varmen. Press potetene med smøret, kremfløten og sennepen. Tilsett hakket persille og eventuelt litt mer salt. Rør godt. Hold mosen varm til servering.

Rekesmør

Kok opp vinen i en liten sausekasserolle. Legg i hakket sjalottløk og kok til du bare har fjerdeparten av vinen igjen, med sirupskonsistens. Visp inn det kalde smøret i terninger. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakkede reker, klippet gressløk og dill.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær torskefileten i porsjonsstykker. Legg torskestykkene på et ildfast fat.
Strø over salt, strimlet skall av sitron og timianblader. Dekk til og sett kaldt noen timer.
Varm stekeovnen til 220 grader.
Varm olje i en stekepanne på middels styrke.
Stek skinnsiden gyllen og sprø. Legg stykkene tilbake i formen og stek ferdig i ovnen i 6-7 minutter.
Servér torsken på varme tallerkener med smørsaus og potetmos.

Potetmos

Skrell potetene og kok dem møre i vann uten salt. Hell av vannet og tørk dem på varmen. Press potetene med smøret, kremfløten og sennepen. Tilsett hakket persille og eventuelt litt mer salt. Rør godt. Hold mosen varm til servering.

Rekesmør

Kok opp vinen i en liten sausekasserolle. Legg i hakket sjalottløk og kok til du bare har fjerdeparten av vinen igjen, med sirupskonsistens. Visp inn det kalde smøret i terninger. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakkede reker, klippet gressløk og dill.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?