Til hovedinnhold

Gravet og stekt kalkunfilet

1 h
14 varer
10
Gravet og stekt kalkunfilet

Gravet kalkunfilet er en annerledes måte og servere årets kalkun på. Her bruker en kun kalkunbryst som er lett å skjære opp og servere fint på fat.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Margaret de Lange

Ingredienser

8
porsjoner
  • 750 g kalkunfilet
  • 0.5 dl salt
  • 0.5 dl sukker
  • kvernet pepper
  • 2 ss timian
  • 2 ss einebær
  • 2 ss rosmarin
  • 1 appelsin
  • 0.5 dl konjakk
  • 2 ss smør

Dressing til gravet kalkunfilet

  • 2 ss sherryeddik
  • 0.5 dl nøtteolje, helst valnøtt
  • 25 g valnøttkjerner
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 750 g kalkunfilet
  • 0.5 dl salt
  • 0.5 dl sukker
  • kvernet pepper
  • 2 ss timian
  • 2 ss einebær
  • 2 ss rosmarin
  • 1 appelsin
  • 0.5 dl konjakk
  • 2 ss smør

Dressing til gravet kalkunfilet

  • 2 ss sherryeddik
  • 0.5 dl nøtteolje, helst valnøtt
  • 25 g valnøttkjerner
  • salt og kvernet pepper
Tørk kalkunfileten.
Bland sammen salt, sukker og pepper. Bland urter og skallet fra appelsinen.
Bind kalkunfileten opp med litt hyssing og legg den i en plastpose med sukkerblandingen, urter og konjakk.
Knyt godt igjen og snu og vend på fileten slik at den blir helt dekket av blandingen. Trekk en ekstra pose utenpå og legg kaldt minst et døgn. Snu posen flere ganger.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Ta fileten ut av posen og tørk av den.
Brun den på alle sider i en stekepanne, sett inn et steketermometer og stek den i stekeovnen til termometeret viser 68 °C.
Avkjøl helt.
Skjær fileten i tynne skiver. Anrett på en stor tallerken og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø.

Dressing til gravet kalkunfilet

Rist sammen ingrediensene til dressingen og drypp den over ved servering.
Tips: Små kuvertbrød med valnøtter smaker godt til.
woman cooking

Bon appetit!

Tørk kalkunfileten.
Bland sammen salt, sukker og pepper. Bland urter og skallet fra appelsinen.
Bind kalkunfileten opp med litt hyssing og legg den i en plastpose med sukkerblandingen, urter og konjakk.
Knyt godt igjen og snu og vend på fileten slik at den blir helt dekket av blandingen. Trekk en ekstra pose utenpå og legg kaldt minst et døgn. Snu posen flere ganger.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Ta fileten ut av posen og tørk av den.
Brun den på alle sider i en stekepanne, sett inn et steketermometer og stek den i stekeovnen til termometeret viser 68 °C.
Avkjøl helt.
Skjær fileten i tynne skiver. Anrett på en stor tallerken og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø.

Dressing til gravet kalkunfilet

Rist sammen ingrediensene til dressingen og drypp den over ved servering.
Tips: Små kuvertbrød med valnøtter smaker godt til.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?