Til hovedinnhold

Bakt torsk med rødvinssaus

30 min
11 varer
178
Bakt torsk med rødvinssaus

Bakt torsk med rødvinssauser en enkel fiskerett med litt eksklusive smaker. Torsken er populær som aldri før, og det hvite delikate kjøttet egner seg til langt mer enn lutefisk og torsk med gulrøtter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g torsk, filet uten skinn og ben
  • 1 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, knuste
  • 2 stk rosmarin, friske kvaster
  • 300 g sopp, renset shitakesopp eller annen sopp
  • 1 bunt reddik, små, renset og delt i to
  • 150 g spinat, renset babyspinat

Rødvinssaus

  • 1 stk sjalottløk, stor
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl kjøttkraft, kalv- eller oksekraft
  • 2 ss smør

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 800 g torsk, filet uten skinn og ben
  • 1 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, knuste
  • 2 stk rosmarin, friske kvaster
  • 300 g sopp, renset shitakesopp eller annen sopp
  • 1 bunt reddik, små, renset og delt i to
  • 150 g spinat, renset babyspinat

Rødvinssaus

  • 1 stk sjalottløk, stor
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl kjøttkraft, kalv- eller oksekraft
  • 2 ss smør
Finhakk sjalottløken og ha det i en liten kasserolle.
Tilsett rødvinen og la det koke inn til 1/3, tilsett kraften og la det koke inn til halv mengde. Visp inn smøret og smak sausen til med salt, pepper og sukker.
Del torsken i fire jevne stykker. Krydre stykkene med salt og litt kvernet pepper. Legg stykkene over i en passende ildfast form, og husk at det er viktig at formen ikke er for stor.
Tilsett knuste hvitløkfedd og frisk rosmarin. Bak fisken i ovn ved 150 grader i ca. 15 minutter. Fisken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.
Stek soppen i en varm stekepanne med litt olje og smør. Ta soppen ut av pannen når den er klar, tilsett reddikene i pannen og stek dem knapt møre i smør.
Ha soppen tilbake i pannen sammen med reddikene og rør inn spinaten.
Smak til med salt og pepper og bland til slutt inn karsen. Anrett og server.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløken og ha det i en liten kasserolle.
Tilsett rødvinen og la det koke inn til 1/3, tilsett kraften og la det koke inn til halv mengde. Visp inn smøret og smak sausen til med salt, pepper og sukker.
Del torsken i fire jevne stykker. Krydre stykkene med salt og litt kvernet pepper. Legg stykkene over i en passende ildfast form, og husk at det er viktig at formen ikke er for stor.
Tilsett knuste hvitløkfedd og frisk rosmarin. Bak fisken i ovn ved 150 grader i ca. 15 minutter. Fisken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.
Stek soppen i en varm stekepanne med litt olje og smør. Ta soppen ut av pannen når den er klar, tilsett reddikene i pannen og stek dem knapt møre i smør.
Ha soppen tilbake i pannen sammen med reddikene og rør inn spinaten.
Smak til med salt og pepper og bland til slutt inn karsen. Anrett og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?