Til hovedinnhold

Risotto med kylling

1 h
12 varer
272
Risotto med kylling

Risotto er en forunderlig delikatesse som stormbegeistrer de fleste som får den servert for første gang. Én av fordelene er at du kan servere hele middagen i én gryte. Og at du kan tilsette risottoen hvilken råvare som helst, fra sopp til asparges, sjømat, skinke, urter. Men underet med den kremete hvite massen skjer ikke uten den runde italienske risen, arborio, vialone nano eller carneroli.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jan Inge Haga

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 ss olje
  • 1 ss smør
  • 2 sjalottløk
  • 450 g risottoris
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 6 dl kyllingkraft
  • 4 ss bladpersille
  • 60 g parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • 200 g sjampinjong
  • 500 g kyllingbryst

Slik gjør du:

  • 2 ss olje
  • 1 ss smør
  • 2 sjalottløk
  • 450 g risottoris
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 6 dl kyllingkraft
  • 4 ss bladpersille
  • 60 g parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • 200 g sjampinjong
  • 500 g kyllingbryst
Varm olje og smør i en vid, tykkbunnet kasserolle.
Tilsett finhakket sjalottløk og fres over middels varme til løken er myk og blank, ikke brun.
Rør i riskornene så risen er godt dekket av fett.
Rør i finhakket hvitløk og sopp skåret i grove biter. Velg den type sopp du liker best, gjerne flere varianter. Rist videre i 1 minutt.
Spe med vin/eplemost og kok til massen tykner.
Hell i litt kokende kraft eller buljong og rør til den har kokt inn.
Fortsett til risen er mør og al dente, og du har tilsatt all væsken.
Rør i finhakket persille og smak til med salt og pepper.
Stek kyllingbrust mens risottoen kokes. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek kyllingbrystene i panne eller i stekeovn. Avkjøl 5 minutter før kyllingfiletene skjæres i skiver.
Like før servering: Servér med nyrevet parmesan. Og godt brød!
Tips:
Hvitvinen kan erstattes av eplemost.
Dersom det er skinn på kyllingfileten, smaker det godt om det legges friske krydderurter og litt finhakket hvitløk under skinnet før kyllingfileten stekes. Dette gir ekstra smak og aroma.
woman cooking

Bon appetit!

Varm olje og smør i en vid, tykkbunnet kasserolle.
Tilsett finhakket sjalottløk og fres over middels varme til løken er myk og blank, ikke brun.
Rør i riskornene så risen er godt dekket av fett.
Rør i finhakket hvitløk og sopp skåret i grove biter. Velg den type sopp du liker best, gjerne flere varianter. Rist videre i 1 minutt.
Spe med vin/eplemost og kok til massen tykner.
Hell i litt kokende kraft eller buljong og rør til den har kokt inn.
Fortsett til risen er mør og al dente, og du har tilsatt all væsken.
Rør i finhakket persille og smak til med salt og pepper.
Stek kyllingbrust mens risottoen kokes. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek kyllingbrystene i panne eller i stekeovn. Avkjøl 5 minutter før kyllingfiletene skjæres i skiver.
Like før servering: Servér med nyrevet parmesan. Og godt brød!
Tips:
Hvitvinen kan erstattes av eplemost.
Dersom det er skinn på kyllingfileten, smaker det godt om det legges friske krydderurter og litt finhakket hvitløk under skinnet før kyllingfileten stekes. Dette gir ekstra smak og aroma.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?