Til hovedinnhold

Lettsaltet torsk med marinerte poteter

30 min
8 varer
32
Lettsaltet torsk med marinerte poteter

Denne tradisjonsretten får et tidsriktig følge av marinerte poteter. Men hold på kokte gulrøtter, smeltet smør og godt flatbrød til. Det smaker også godt med kapers i dressingen til potetene.
Kilde: dinmat. Foto: Jan Inge Haga

Ingredienser

8
porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 2 ss salt
  • 800 g poteter
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss dill
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje, Extra Virgin
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

  • 800 g torskefilet
  • 2 ss salt
  • 800 g poteter
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss dill
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje, Extra Virgin
  • salt og kvernet pepper
Torsk:
Del fileten i porsjonsstykker. Strø salt på torskefiletene og la dem trekke i 15 minutter.
Skyll av saltet. Legg fisken i en vid kasserolle. Hell på litt vann. Legg lokk på kasserollen. Damp filetene i lettsaltet vann 6-8 minutter.
Marinerte poteter:
Vask og skrubb potetene godt. Behold skallet på. Kok potetene møre i lettsaltet vann.
Skyll potetene i kaldt vann, og skrell dem mens de er varme. Del potetene i båter.
Bland finhakk sjalottløk og dill/persille. Tilsett eddik, olje, salt og pepper.
Løft forsiktig de varme potetbåtene inn i dressingen som da vil trekke inn i potetene. Tilsett evt. mer olivenolje om nødvendig.
Servér evt. med kokte gulrøtter, litt smeltet smør og godt flatbrød til.
Andre krydderurter som fransk estragon og gressløk er også godt følge til poteter og torsk.
woman cooking

Bon appetit!

Torsk:
Del fileten i porsjonsstykker. Strø salt på torskefiletene og la dem trekke i 15 minutter.
Skyll av saltet. Legg fisken i en vid kasserolle. Hell på litt vann. Legg lokk på kasserollen. Damp filetene i lettsaltet vann 6-8 minutter.
Marinerte poteter:
Vask og skrubb potetene godt. Behold skallet på. Kok potetene møre i lettsaltet vann.
Skyll potetene i kaldt vann, og skrell dem mens de er varme. Del potetene i båter.
Bland finhakk sjalottløk og dill/persille. Tilsett eddik, olje, salt og pepper.
Løft forsiktig de varme potetbåtene inn i dressingen som da vil trekke inn i potetene. Tilsett evt. mer olivenolje om nødvendig.
Servér evt. med kokte gulrøtter, litt smeltet smør og godt flatbrød til.
Andre krydderurter som fransk estragon og gressløk er også godt følge til poteter og torsk.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?