Til hovedinnhold

Gravet makrell

1 h
10 varer
13
Gravet makrell

Det er godt med noe ekstra i solskinnet, og gravet makrell er en litt annerledes godbit på fine sommerdager. Sommer er høysesong for makrell, så prøv å grave den selv. Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

Kilde: Fædrelandsvennen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 stykker makrell
  • 100 g havsalt
  • 125 g sukker
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ts sitronpepper
  • sitrontimian
  • 2 ss akevitt
  • rømme
  • gressløk
  • flatbrød

Slik gjør du:

  • 3 stykker makrell
  • 100 g havsalt
  • 125 g sukker
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ts sitronpepper
  • sitrontimian
  • 2 ss akevitt
  • rømme
  • gressløk
  • flatbrød
Fileter makrellen og fjern alle bein.
Strø et lag med salt og sukkerblanding og litt av krydder, sitronskall og urter i bunn av en form.
Legg i tre fileter med skinnsiden ned. Strø så den samme blandingen over de første filetene og legg på de siste. Strø over resten av blandingen.
Dynk fisken med akevitten.
La formen stå framme litt til det har væsket seg og sett den så i kjøleskapet.
Snu filetene etter 8 t.
Når det har gått 1 døgn, er fisken ferdig gravet.
Serveres med flatbrød og gressløkrømme. Bruk mye gressløk!
woman cooking

Bon appetit!

Fileter makrellen og fjern alle bein.
Strø et lag med salt og sukkerblanding og litt av krydder, sitronskall og urter i bunn av en form.
Legg i tre fileter med skinnsiden ned. Strø så den samme blandingen over de første filetene og legg på de siste. Strø over resten av blandingen.
Dynk fisken med akevitten.
La formen stå framme litt til det har væsket seg og sett den så i kjøleskapet.
Snu filetene etter 8 t.
Når det har gått 1 døgn, er fisken ferdig gravet.
Serveres med flatbrød og gressløkrømme. Bruk mye gressløk!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?