Til hovedinnhold

Torsk i panne med tapenade

30 min
12 varer
6
Torsk i panne med tapenade

Det er jo typisk torsk å være god, og med fisk i pannen får man også god samvittighet. C-momentet her, som gjør fiskepannen til festmat, er en såkalt tapenade, en olivenrøre med opprinnelse i Provence. Det er lurt å lage litt mye av den, kjekt å ha i kjøleskapet.

Kilde: Aftenposten. Foto: Katrine Nordli

Ingredienser

8
porsjoner
  • 250 g torskefilet
  • 4 poteter
  • 0.5 løk
  • 2 tomat
  • persille

Tapenade

  • 200 g oliven
  • 3 ansjosfilet
  • 1 ss kapers
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss pinjekjerner
  • timian
  • pepper

Slik gjør du:

  • 250 g torskefilet
  • 4 poteter
  • 0.5 løk
  • 2 tomat
  • persille

Tapenade

  • 200 g oliven
  • 3 ansjosfilet
  • 1 ss kapers
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss pinjekjerner
  • timian
  • pepper
Skjær torsk og poteter i terninger, løk og tomater i båter. Hakk persillen.
Sett en panne med litt olje på nokså sterk varme og stek torsketerningene kjapt, i rundt to minutter. Ta dem ut og sett dem lunt.
Vask pannen og sett den på litt under middels varme. Stek løken under omrøring til den begynner å mykne, uten å ta særlig farge. Ta ut løken.
Skru opp varmen og ha litt mer olje i pannen. Stek potetterningene til de er gylne og møre. Ha løk og fisk tilbake i pannen, pluss tomatbåter og persille. Drypp tapenade på til slutt.

Tapenade

Kjør alle ingrediensene, unntatt timian, i kjøkkenmaskin til en nokså tykk !puré. Ha på litt pepper og stikk timianstilkene nedi.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær torsk og poteter i terninger, løk og tomater i båter. Hakk persillen.
Sett en panne med litt olje på nokså sterk varme og stek torsketerningene kjapt, i rundt to minutter. Ta dem ut og sett dem lunt.
Vask pannen og sett den på litt under middels varme. Stek løken under omrøring til den begynner å mykne, uten å ta særlig farge. Ta ut løken.
Skru opp varmen og ha litt mer olje i pannen. Stek potetterningene til de er gylne og møre. Ha løk og fisk tilbake i pannen, pluss tomatbåter og persille. Drypp tapenade på til slutt.

Tapenade

Kjør alle ingrediensene, unntatt timian, i kjøkkenmaskin til en nokså tykk !puré. Ha på litt pepper og stikk timianstilkene nedi.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?