Til hovedinnhold

Jarlsbergtorsk

1 h
10 varer
188
Jarlsbergtorsk

Torsk, tomater og purre gratineres i stekovn. Smakfullt og enkelt servert med kokte poteter eller ris.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Astrid Hals

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg torskefilet
  • 800 g poteter
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 tomat
  • 1 purreløk
  • 200 g jarlsberg
  • 1.5 dl matfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg torskefilet
  • 800 g poteter
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 tomat
  • 1 purreløk
  • 200 g jarlsberg
  • 1.5 dl matfløte
Forvarm stekeovnen til 200° C.
Kok poteter. Retten kan også serveres med ris. Kok da ris etter anvisning på pakken.
Skjær tomat i skiver, rens og kutt purre i ringer. Finhakk hvitløk og riv ost.
Rens fisken og fjern skinn og bein. Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form.
Dryss på salt, pepper og finhakket hvitløk.
Legg på tomatskiver, purre og dryss over osten. Hell over matfløte.
Stek retten på midterste rille ved 200° C ca. 30 minutter.
Server fisken med kokte poteter eller kokt ris til.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 200° C.
Kok poteter. Retten kan også serveres med ris. Kok da ris etter anvisning på pakken.
Skjær tomat i skiver, rens og kutt purre i ringer. Finhakk hvitløk og riv ost.
Rens fisken og fjern skinn og bein. Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form.
Dryss på salt, pepper og finhakket hvitløk.
Legg på tomatskiver, purre og dryss over osten. Hell over matfløte.
Stek retten på midterste rille ved 200° C ca. 30 minutter.
Server fisken med kokte poteter eller kokt ris til.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?