Til hovedinnhold

Sprøstekt laks med asparges, sprø skinke og enkel smørsaus

1 h
12 varer
23
Sprøstekt laks med asparges, sprø skinke og enkel smørsaus

Sprøstekt deilig laks med asparges, sprø skinke og en enkel smørsaus passer ypperlig som forrett, og vil garantert falle i smak hos gjestene dine!
Kilde: Norsk sjømatråd Foto: Kim Holthe

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g laksefilet
  • solsikkeolje
  • 1 pakke cherrytomater
  • salt
  • sukker
  • 1.5 dl fløte
  • 100 g smør
  • sitron
  • 16 hvit asparges
  • 6 skive(r) spekeskinke
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g laksefilet
  • solsikkeolje
  • 1 pakke cherrytomater
  • salt
  • sukker
  • 1.5 dl fløte
  • 100 g smør
  • sitron
  • 16 hvit asparges
  • 6 skive(r) spekeskinke
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Tomatene: Del cherrytomatene i to og dryss på litt salt og sukker. Bak dem i stekeovn på 80-100 grader i ca. 20-25 minutter.
Sausen: Kok inn fløten til ca. 0,5 dl gjenstår. Skjær smøret i terninger og visp dem inn i fløten litt om gangen. Sausen må hele tiden holdes under kokepunktet. Smak til med sitronjuice, salt og pepper.
Aspargesen: Skrell aspargesene og legg dem i en ildfast form. Ha på litt olivenolje, salt og pepper. Legg spekeskinken over og bak aspargesen i stekeovn på 200 grader i 10-12 minutter til skinken er sprø og aspargesene møre. Knus skinken over aspargesene ved servering.
Laksen: Skrap bort skjellene på lakseskinnet med en gaffel, kniv eller fiskeskrape. Skjær tynne snitt i fiskeskinnet.
Varm opp en stekepanne, ha i solsikkeolje og legg i fiskestykket med skinnet ned. Press lett oppå fisken med en stekespade slik at den ikke "bøyer" seg.
Stek på den ene siden til 2/3 av stykket er gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Snu fisken og la den ligge noen få sekunder på andre siden i pannen.
Anretning:
Ta fisken til side, legg den over på tallerkener og server den med tomater, asparges og saus.
woman cooking

Bon appetit!

Tomatene: Del cherrytomatene i to og dryss på litt salt og sukker. Bak dem i stekeovn på 80-100 grader i ca. 20-25 minutter.
Sausen: Kok inn fløten til ca. 0,5 dl gjenstår. Skjær smøret i terninger og visp dem inn i fløten litt om gangen. Sausen må hele tiden holdes under kokepunktet. Smak til med sitronjuice, salt og pepper.
Aspargesen: Skrell aspargesene og legg dem i en ildfast form. Ha på litt olivenolje, salt og pepper. Legg spekeskinken over og bak aspargesen i stekeovn på 200 grader i 10-12 minutter til skinken er sprø og aspargesene møre. Knus skinken over aspargesene ved servering.
Laksen: Skrap bort skjellene på lakseskinnet med en gaffel, kniv eller fiskeskrape. Skjær tynne snitt i fiskeskinnet.
Varm opp en stekepanne, ha i solsikkeolje og legg i fiskestykket med skinnet ned. Press lett oppå fisken med en stekespade slik at den ikke "bøyer" seg.
Stek på den ene siden til 2/3 av stykket er gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Snu fisken og la den ligge noen få sekunder på andre siden i pannen.
Anretning:
Ta fisken til side, legg den over på tallerkener og server den med tomater, asparges og saus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?