Til hovedinnhold

Kylling med søtpoteter, nøtter og tørket frukt

1 h
14 varer
128
Kylling med søtpoteter, nøtter og tørket frukt

La maten tilføre deg energi og overskudd, litt ekstra vitaminer, essensielle fettsyrer og antioksidanter!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk kylling, hel, ca. 1.5 kg
  • 2 stk gulrot, mellomstore
  • 4 stk søtpotet
  • 2 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 g valnøtter, velg type nøtter etter ønske, grovhakkede
  • 1 dl tranebær, tørkede, og gojibær (gojibær kan sløyfes)
  • 6 stk aprikos, tørkede, ev. tørkede fikener også
  • 1 stk granateple
  • 0.5 stk sitron, helst økologisk
  • olivenolje
  • timian, (noen stilker) og/eller rosmarin
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, hel, ca. 1.5 kg
  • 2 stk gulrot, mellomstore
  • 4 stk søtpotet
  • 2 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 g valnøtter, velg type nøtter etter ønske, grovhakkede
  • 1 dl tranebær, tørkede, og gojibær (gojibær kan sløyfes)
  • 6 stk aprikos, tørkede, ev. tørkede fikener også
  • 1 stk granateple
  • 0.5 stk sitron, helst økologisk
  • olivenolje
  • timian, (noen stilker) og/eller rosmarin
  • salt
  • pepper, kvernet
Del opp kyllingen i bryst og lår. Del brystene i to og del lårene i klubbe og overlår.
Del opp kyllingen i bryst og lår. Del brystene i to og del lårene i klubbe og overlår.
Rens og skjær gulrøttene i staver, søtpoteter i kløfter, løk i kløfter og hvitløk i skiver. Ha alt over i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovn ved 200 grader i 15 – 20 minutter (eller til grønnsakene begynner å bli møre).
Rens og skjær gulrøttene i staver, søtpoteter i kløfter, løk i kløfter og hvitløk i skiver. Ha alt over i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovn ved 200 grader i 15 – 20 minutter (eller til grønnsakene begynner å bli møre).
Krydre kyllingen med salt og pepper. Brun kyllingstykkene godt i en stor varm stekepanne (med skinnsiden ned først), tilsett noen stilker friske urter underveis. Legg kyllingen med skinnsiden opp over i formen med grønnsakene. Press over sitronsaften og sett alt tilbake i ovnen i ca. 20 minutter
La strimlede aprikoser og hakkede nøtter få steke med de siste 5 minuttene. Dryss over tørkede bær og granateplekjerner før servering.
La strimlede aprikoser og hakkede nøtter få steke med de siste 5 minuttene. Dryss over tørkede bær og granateplekjerner før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Del opp kyllingen i bryst og lår. Del brystene i to og del lårene i klubbe og overlår.
Del opp kyllingen i bryst og lår. Del brystene i to og del lårene i klubbe og overlår.
Rens og skjær gulrøttene i staver, søtpoteter i kløfter, løk i kløfter og hvitløk i skiver. Ha alt over i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovn ved 200 grader i 15 – 20 minutter (eller til grønnsakene begynner å bli møre).
Rens og skjær gulrøttene i staver, søtpoteter i kløfter, løk i kløfter og hvitløk i skiver. Ha alt over i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovn ved 200 grader i 15 – 20 minutter (eller til grønnsakene begynner å bli møre).
Krydre kyllingen med salt og pepper. Brun kyllingstykkene godt i en stor varm stekepanne (med skinnsiden ned først), tilsett noen stilker friske urter underveis. Legg kyllingen med skinnsiden opp over i formen med grønnsakene. Press over sitronsaften og sett alt tilbake i ovnen i ca. 20 minutter
La strimlede aprikoser og hakkede nøtter få steke med de siste 5 minuttene. Dryss over tørkede bær og granateplekjerner før servering.
La strimlede aprikoser og hakkede nøtter få steke med de siste 5 minuttene. Dryss over tørkede bær og granateplekjerner før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?