Til hovedinnhold

Bakt laks med soya, ingefær og chili

45 min
15 varer
1.4k
Bakt laks med soya, ingefær og chili

La maten tilføre deg energi og overskudd, litt ekstra vitaminer, essensielle fettsyrer og antioksidanter. En stråle god olivenolje hjelper mot det meste og litt chili, ingefær og hvitløk smaker bedre enn all verdens helsekost.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 dl søt soyasaus, ketjap manis
  • 3 ts ingefær, frisk (finsnittet eller revet)
  • 0.75 stk rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller tynt skivet
  • 2 ts sesamolje
  • 0.5 stk lime, revet skall og saft
  • 3 ss urter, Grovhakket dill, koriander eller bladpersille

Agurk- og vårløksalat

  • 1 stk agurk
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk reddik
  • 1 dl yoghurt naturell, tykk
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk lime
  • salt
  • 2 ss valnøtter

Slik gjør du:

  • 600 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 dl søt soyasaus, ketjap manis
  • 3 ts ingefær, frisk (finsnittet eller revet)
  • 0.75 stk rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller tynt skivet
  • 2 ts sesamolje
  • 0.5 stk lime, revet skall og saft
  • 3 ss urter, Grovhakket dill, koriander eller bladpersille

Agurk- og vårløksalat

  • 1 stk agurk
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk reddik
  • 1 dl yoghurt naturell, tykk
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk lime
  • salt
  • 2 ss valnøtter
Del fileten i seks jevne stykker
Del fileten i seks jevne stykker
Legg laksestykkene over i en smurt ildfast form. Krydre lett med salt og pepper. Rør sammen soyasaus, ingefær, chili, hvitløk, sesamolje, limeskall og limesaft.
Legg en skje saus på hvert fiskestykke. Bak laksen ved 150 grader i ca. 8 minutter, den skal ha en «rosa» kjerne.
Del agurken på langs, skrap ut den bløte kjernen med en teskje og skjær agurken i tynne lange bånd. Skjær vårløken i tynne strimler og reddikene i tynne skiver.
Del agurken på langs, skrap ut den bløte kjernen med en teskje og skjær agurken i tynne lange bånd. Skjær vårløken i tynne strimler og reddikene i tynne skiver.
Bland grønnsakene med yoghurt, olivenolje, nøtter (eller gresskarkjerner) og urter. Smak til med limesaft og salt.
Bland grønnsakene med yoghurt, olivenolje, nøtter (eller gresskarkjerner) og urter. Smak til med limesaft og salt.
woman cooking

Bon appetit!

Del fileten i seks jevne stykker
Del fileten i seks jevne stykker
Legg laksestykkene over i en smurt ildfast form. Krydre lett med salt og pepper. Rør sammen soyasaus, ingefær, chili, hvitløk, sesamolje, limeskall og limesaft.
Legg en skje saus på hvert fiskestykke. Bak laksen ved 150 grader i ca. 8 minutter, den skal ha en «rosa» kjerne.
Del agurken på langs, skrap ut den bløte kjernen med en teskje og skjær agurken i tynne lange bånd. Skjær vårløken i tynne strimler og reddikene i tynne skiver.
Del agurken på langs, skrap ut den bløte kjernen med en teskje og skjær agurken i tynne lange bånd. Skjær vårløken i tynne strimler og reddikene i tynne skiver.
Bland grønnsakene med yoghurt, olivenolje, nøtter (eller gresskarkjerner) og urter. Smak til med limesaft og salt.
Bland grønnsakene med yoghurt, olivenolje, nøtter (eller gresskarkjerner) og urter. Smak til med limesaft og salt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?