Til hovedinnhold

Carpaccio

30 min
6 varer
81
Carpaccio

Den opprinnelige versjonen av carpaccio er laget av indrefilet av storfe – rått kjøtt, skåret i syltynne skiver. Magien ligger nettopp i at de er så syltynne som mulig. Kjøttet må fryses ned før du skjærer det, delvis for at kjøttet skal være helt sikkert å spise, delvis for at det skal være lettere å skjære.
Kilde: Adresseavisen.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 150 g indrefilet, av storfe
  • salt og kvernet pepper
  • 0.25 sitron
  • olivenolje, Extra Virgin
  • ruccolasalat
  • 50 g parmesan

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 150 g indrefilet, av storfe
  • salt og kvernet pepper
  • 0.25 sitron
  • olivenolje, Extra Virgin
  • ruccolasalat
  • 50 g parmesan
Kjøp gjerne en hel eller halv indrefilet. Resten av fileten kan brukes til hovedrett, eller til en annen dag.
Skjær stykket du skal bruke til carpaccio, og stram godt til med plastfolie rundt. Legg i fryseren og la den være så lenge der at den blir beinfrossen.
Ta ut og la den ligge innpakket på kjøkkenbenken i cirka 20 minutter.
Om du har tilgang til kjøtt- og brødskjærer, er det perfekt, om ikke skjær så tynne skiver du i det hele tatt får til av det halvfrosne kjøttet.
Du kan legge skivene lagvis med bakepapir mellom hver skive og fryse ned igjen til senere bruk, eller legge rett på serveringsfat.
Skvis litt sitronsaft over kjøttet, skjær tynne skiver parmesanost og legg på litt ruccolasalat.
Skvett på litt av din beste olivenolje. Ta på litt flaksalt og kvern på litt pepper. Men alt med måte.
Her skal ikke noen sterke smaker overdøve den milde smaken som står til fløyelskonsi-stensen på kjøttet.
woman cooking

Bon appetit!

Kjøp gjerne en hel eller halv indrefilet. Resten av fileten kan brukes til hovedrett, eller til en annen dag.
Skjær stykket du skal bruke til carpaccio, og stram godt til med plastfolie rundt. Legg i fryseren og la den være så lenge der at den blir beinfrossen.
Ta ut og la den ligge innpakket på kjøkkenbenken i cirka 20 minutter.
Om du har tilgang til kjøtt- og brødskjærer, er det perfekt, om ikke skjær så tynne skiver du i det hele tatt får til av det halvfrosne kjøttet.
Du kan legge skivene lagvis med bakepapir mellom hver skive og fryse ned igjen til senere bruk, eller legge rett på serveringsfat.
Skvis litt sitronsaft over kjøttet, skjær tynne skiver parmesanost og legg på litt ruccolasalat.
Skvett på litt av din beste olivenolje. Ta på litt flaksalt og kvern på litt pepper. Men alt med måte.
Her skal ikke noen sterke smaker overdøve den milde smaken som står til fløyelskonsi-stensen på kjøttet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?