Til hovedinnhold

Frisk marsipankake

1 h
11 varer
22
Frisk marsipankake

Kaka tåler å stå kjølig i opptil tre døgn før den spises. Aller best blir den om den lages dagen før den serveres.
Kilde: Adresseavisen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 sitron

Fyll

  • 6.5 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 appelsin
  • 250 g jordbær, friske
  • 150 g sukker

Marsipanlokk og pynt

  • 400 g marsipan
  • melis
  • konditorfarge, rød
  • 200 g jordbær, friske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 sitron

Fyll

  • 6.5 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 appelsin
  • 250 g jordbær, friske
  • 150 g sukker

Marsipanlokk og pynt

  • 400 g marsipan
  • melis
  • konditorfarge, rød
  • 200 g jordbær, friske
Rør egg og sukker i vannbad til sukkeret er løst opp.
Ta bollen ut av vannbadet og pisk i maskin til skummende hvitt og luftig.
Sikt i mel og vend det forsiktig inn.
Tilsett vaniljesukker og ev. sitronskall
Ha i smurt springform og sett i ovn på 170 grader.
La stå i cirka 35 minutter, til den fjærer lett når du trykker på den med fingertuppene.

Fyll

Løspisk fløte med litt sukker.
Del kakebunnen i to lag.
Dynk den nederste delen av bunnen med saft fra en halv appelsin og eventuelt portvin, søt sherry eller annen søt vin.
Rør jordbær med sukker. Fordel halvparten på toppen av den nederste bunnen.
Fordel drøyt tre fjerdedeler av kremfløten på den nederste kakedelen og ta så resten av jordbærene oppå der igjen.
Legg den andre delen av kakebunnen oppå, med snittflaten opp.
Dynk med den andre halvparten av appelsinen pluss ev. mer søt vin.
Dekk sidene av kaken med resten av kremen, pluss et tynt lag helt på toppen.
Lag deg en sirkel av bakepapir, cirka to tredjedeler av kakens diameter og plasser den på toppen av kaka.

Marsipanlokk og pynt

Om du farger marsipanen selv: Dynk marsipanen med konditorfarge til ønsket farge. Mens du knar, sper du med melis etter hvert så ikke marsipanen blir for bløt.
Spar litt av marsipanen.
Bruk kjevle til å lage et jevnt og forholdsvis tynt lag (to millimeter) med marsipan, sånn at det blir mer enn nok til å dekke toppen og sidene av kaken. Skjær pent av det overflødige.
Snitt 16 like store «kakestykker» gjennom marsipanlokket, fra sentrum av kaken og to tredjedeler ut mot enden av kaken.
Rull så disse feltene fra sentrum og ut mot enden av snittflaten, slik at det blir 16 ruller. Husk for all del nå å lirke ut bakepapiret du plasserte under marsipanlokket.
Dekorer med friske jordbær i feltet midt på kaken.
Lag en flette av resten av marsipanen som du strekker rundt kaka.
Sikt melis helt på toppen – og kaka er klar til servering.
Den tåler godt å stå opptil tre dager, i kjøleskap – men oppbevar den gjerne under lokk for å hindre kondens og dryss melis på rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rør egg og sukker i vannbad til sukkeret er løst opp.
Ta bollen ut av vannbadet og pisk i maskin til skummende hvitt og luftig.
Sikt i mel og vend det forsiktig inn.
Tilsett vaniljesukker og ev. sitronskall
Ha i smurt springform og sett i ovn på 170 grader.
La stå i cirka 35 minutter, til den fjærer lett når du trykker på den med fingertuppene.

Fyll

Løspisk fløte med litt sukker.
Del kakebunnen i to lag.
Dynk den nederste delen av bunnen med saft fra en halv appelsin og eventuelt portvin, søt sherry eller annen søt vin.
Rør jordbær med sukker. Fordel halvparten på toppen av den nederste bunnen.
Fordel drøyt tre fjerdedeler av kremfløten på den nederste kakedelen og ta så resten av jordbærene oppå der igjen.
Legg den andre delen av kakebunnen oppå, med snittflaten opp.
Dynk med den andre halvparten av appelsinen pluss ev. mer søt vin.
Dekk sidene av kaken med resten av kremen, pluss et tynt lag helt på toppen.
Lag deg en sirkel av bakepapir, cirka to tredjedeler av kakens diameter og plasser den på toppen av kaka.

Marsipanlokk og pynt

Om du farger marsipanen selv: Dynk marsipanen med konditorfarge til ønsket farge. Mens du knar, sper du med melis etter hvert så ikke marsipanen blir for bløt.
Spar litt av marsipanen.
Bruk kjevle til å lage et jevnt og forholdsvis tynt lag (to millimeter) med marsipan, sånn at det blir mer enn nok til å dekke toppen og sidene av kaken. Skjær pent av det overflødige.
Snitt 16 like store «kakestykker» gjennom marsipanlokket, fra sentrum av kaken og to tredjedeler ut mot enden av kaken.
Rull så disse feltene fra sentrum og ut mot enden av snittflaten, slik at det blir 16 ruller. Husk for all del nå å lirke ut bakepapiret du plasserte under marsipanlokket.
Dekorer med friske jordbær i feltet midt på kaken.
Lag en flette av resten av marsipanen som du strekker rundt kaka.
Sikt melis helt på toppen – og kaka er klar til servering.
Den tåler godt å stå opptil tre dager, i kjøleskap – men oppbevar den gjerne under lokk for å hindre kondens og dryss melis på rett før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?