Til hovedinnhold

Kremet fennikelsuppe med stekt lysing, hasselnøtter og dill

1 h 30 min
17 varer
71
Kremet fennikelsuppe med stekt lysing, hasselnøtter og dill

Sammen med ristede hasselnøtter, dill og sitron blir stekt lysing garnityret i den kremete fennikelsuppen. Helt nydelig, altså.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk fennikel
  • 0.5 stk purreløk, den lyse
  • 0.5 ts koriander, knuste frø
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin, tørr, eller frisk eplemost
  • 6 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 2 dl matfløte
  • sitronsaft, noen dråper
  • 400 g filet av lysing, eller annen hvit fisk
  • 3.5 ss hasselnøtter, grovhakkede, ristede
  • 1 bunt dill, frisk
  • 0.5 stk sitron, revet skall, helst økologisk
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

  • 2 stk fennikel
  • 0.5 stk purreløk, den lyse
  • 0.5 ts koriander, knuste frø
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin, tørr, eller frisk eplemost
  • 6 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 2 dl matfløte
  • sitronsaft, noen dråper
  • 400 g filet av lysing, eller annen hvit fisk
  • 3.5 ss hasselnøtter, grovhakkede, ristede
  • 1 bunt dill, frisk
  • 0.5 stk sitron, revet skall, helst økologisk
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet
Rens og skjær fennikel, npurre og løk i tynne skiver. Fres grønnsakene i smør og olivenolje til grønnsakene begynner å bli myke uten å få farge.
Rens og skjær fennikel, npurre og løk i tynne skiver. Fres grønnsakene i smør og olivenolje til grønnsakene begynner å bli myke uten å få farge.
Tilsett knuste korianderfrø underveis.
Tilsett knuste korianderfrø underveis.
Hell over vinen, la det koke skikkelig i et lite minutt før du tilsetter kraft/buljong.
La suppen småkoke videre til alle grønnsakene er helt møre, ca. 20 minutter.
Tilsett matfløten og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser, eller i en hurtigmikser.
Gni eventuellt suppen gjennom en sil (hvis ønskelig og nødvendig).
Smak suppen til med salt, kvernet pepper og noen dråper sitronsaft
Del fisken i fire jevne stykker, krydre stykkene lett med salt og litt pepper.
Del fisken i fire jevne stykker, krydre stykkene lett med salt og litt pepper.
Bland sammen ristede, grovhakkede hasselnøtter, hakket dill og revet sitronskall.
Stek fiskestykkene i en varm stekepanne med littolje.
Gi suppen et nytt oppkok og kjør den gjerne luftig med stavmikser.
Anrett suppen i dype tallerkener. Legg i et stykke stekt lysing og topp med en skje av hasselnøttblandingen.
TIPS: Lysing kan erstattes med annen hvit fisk. Eller, du kan droppe fisken, bytte den ut med kylling eller noen annet godt.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær fennikel, npurre og løk i tynne skiver. Fres grønnsakene i smør og olivenolje til grønnsakene begynner å bli myke uten å få farge.
Rens og skjær fennikel, npurre og løk i tynne skiver. Fres grønnsakene i smør og olivenolje til grønnsakene begynner å bli myke uten å få farge.
Tilsett knuste korianderfrø underveis.
Tilsett knuste korianderfrø underveis.
Hell over vinen, la det koke skikkelig i et lite minutt før du tilsetter kraft/buljong.
La suppen småkoke videre til alle grønnsakene er helt møre, ca. 20 minutter.
Tilsett matfløten og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser, eller i en hurtigmikser.
Gni eventuellt suppen gjennom en sil (hvis ønskelig og nødvendig).
Smak suppen til med salt, kvernet pepper og noen dråper sitronsaft
Del fisken i fire jevne stykker, krydre stykkene lett med salt og litt pepper.
Del fisken i fire jevne stykker, krydre stykkene lett med salt og litt pepper.
Bland sammen ristede, grovhakkede hasselnøtter, hakket dill og revet sitronskall.
Stek fiskestykkene i en varm stekepanne med littolje.
Gi suppen et nytt oppkok og kjør den gjerne luftig med stavmikser.
Anrett suppen i dype tallerkener. Legg i et stykke stekt lysing og topp med en skje av hasselnøttblandingen.
TIPS: Lysing kan erstattes med annen hvit fisk. Eller, du kan droppe fisken, bytte den ut med kylling eller noen annet godt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?