Til hovedinnhold

Bløtkake med gelélokk

1 h
9 varer
115
Bløtkake med gelélokk

Bløtkake med gelélokk blir alltid tatt godt imot hos både små og store. Kaken er ganske enkel å lage og blir et flott syn.
Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter Foto: OFM

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pakke vaniljekrem, eller romkrem
  • 6 dl kremfløte
  • 2 dl jordbærsyltetøy
  • 0.5 pakke gelé, jordbær
  • 1 ss jordbær

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pakke vaniljekrem, eller romkrem
  • 6 dl kremfløte
  • 2 dl jordbærsyltetøy
  • 0.5 pakke gelé, jordbær
  • 1 ss jordbær
Sukkerbrød
Pisk egg og 150 g sukker til eggedosis.
Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 ºC i ca 35 minutter.
Romkrem: Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen. Den kan også kjøpes ferdig til bruk. Hvis du ønsker, kan du røre inn litt krem i den ferdige romkremen.
Jordbærkrem
Visp 3 dl kremfløte til luftig krem, og vend inn jordbærsyltetøy.
Fremgangsmåte for kaken: Del sukkerbrødet i tre lag.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt resten av geléen ved svak varme. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen.
Visp resten av fløten med 1 ss sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Sukkerbrød
Pisk egg og 150 g sukker til eggedosis.
Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en kakeform (24 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 ºC i ca 35 minutter.
Romkrem: Følg anvisningen på pakken. Romkrem fåes kjøpt i pulverform som enten skal kokes eller piskes sammen. Den kan også kjøpes ferdig til bruk. Hvis du ønsker, kan du røre inn litt krem i den ferdige romkremen.
Jordbærkrem
Visp 3 dl kremfløte til luftig krem, og vend inn jordbærsyltetøy.
Fremgangsmåte for kaken: Del sukkerbrødet i tre lag.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt resten av geléen ved svak varme. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen.
Visp resten av fløten med 1 ss sukker til luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose og dekk kanten rundt kaken. Sprøyt en ring kremtopper ytterst på toppen av kaken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?