Til hovedinnhold

Lever i fløtesaus

30 min
10 varer
35
Lever i fløtesaus

En enkel og deilig måte å tilberede lammelever, er med pasta og fløtesaus.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g pasta
  • 2 løk
  • 4 ss smør
  • 500 g lammelever
  • 1 ss timian
  • bladpersille
  • 2.5 dl matfløte
  • 1.5 ss maizenna
  • 2 ts dijonsennep
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g pasta
  • 2 løk
  • 4 ss smør
  • 500 g lammelever
  • 1 ss timian
  • bladpersille
  • 2.5 dl matfløte
  • 1.5 ss maizenna
  • 2 ts dijonsennep
  • salt og kvernet pepper
Du begynner med å sette pastavann til koking.
Løk skrelles, deles i to og snittes i skiver.
Varm opp en romslig gryte, gjerne tykkbunnet, og stek løken blank i smøret.
Lammeleveren deles i tre–fire deler på langs, og deretter skjæres den i tynne skiver på tvers.
Pastaen bør være omtrent ferdigkokt (og gjestene kalt til bords!) før du begynner å steike leverbitene.
Steikes leveren for lenge, blir den gradvis hardere, tørrere og mer smuldrende.
Perfekt stekt er bitene faste, men myke, og med et svakt rosa skjær i midten.
Nå setter du gryten med løken på full guffe, og blander i leverbitene og de ferske urtene. Rør godt rundt, så alle bitene blir jevnt stekt.
Bland sammen fløte, maisenna og sennep, og tilsett etter et par minutters steiketid.
La putre ett minutt, eller til leverbitene er passe stekt, og smak til med salt og pepper.
Har du ikke ferske urter, kan du droppe urter og sennep, og bruke litt presset hvitløk og 2 ss soyasaus isteden – dette er også en god kombinasjon.
Slå vannet av pastaen sekunder før den er helt gjennomkokt, og bland sammen med lever-/fløtegryten.
Serveres med lyst brød og hvitløkssmør, samt ruccolasalat med vinaigrette.
Tips: Hvis du vil ha det veldig enkelt, kan du også droppe salat ved siden og heller finkutte litt gulrot og brokkoli og la det koke med i pastavannet de siste minuttene.
woman cooking

Bon appetit!

Du begynner med å sette pastavann til koking.
Løk skrelles, deles i to og snittes i skiver.
Varm opp en romslig gryte, gjerne tykkbunnet, og stek løken blank i smøret.
Lammeleveren deles i tre–fire deler på langs, og deretter skjæres den i tynne skiver på tvers.
Pastaen bør være omtrent ferdigkokt (og gjestene kalt til bords!) før du begynner å steike leverbitene.
Steikes leveren for lenge, blir den gradvis hardere, tørrere og mer smuldrende.
Perfekt stekt er bitene faste, men myke, og med et svakt rosa skjær i midten.
Nå setter du gryten med løken på full guffe, og blander i leverbitene og de ferske urtene. Rør godt rundt, så alle bitene blir jevnt stekt.
Bland sammen fløte, maisenna og sennep, og tilsett etter et par minutters steiketid.
La putre ett minutt, eller til leverbitene er passe stekt, og smak til med salt og pepper.
Har du ikke ferske urter, kan du droppe urter og sennep, og bruke litt presset hvitløk og 2 ss soyasaus isteden – dette er også en god kombinasjon.
Slå vannet av pastaen sekunder før den er helt gjennomkokt, og bland sammen med lever-/fløtegryten.
Serveres med lyst brød og hvitløkssmør, samt ruccolasalat med vinaigrette.
Tips: Hvis du vil ha det veldig enkelt, kan du også droppe salat ved siden og heller finkutte litt gulrot og brokkoli og la det koke med i pastavannet de siste minuttene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?