Persilleolje
30 min
2 varer
23
Her er oppskriften laget med persille. Du kan velge andre krydderurter som kjørvel, koriander eller basilikum. Oljen kan oppbevares inntil 2 måneder i kjøleskap. Den kan brukes i salater eller som et smakfullt, grønt innslag på tallerkenen.
Kilde: Kokk Geir Skeie for dinmat.
Ingredienser
8
porsjoner
- 2 dl solsikkeolje
- 100 g bladpersille
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 dl solsikkeolje
- 100 g bladpersille
Velg nøytral olje som solsikke- eller maisolje.
Lager du krydderolje med olivenolje, stivner den i kjøleskapet og må tempereres før bruk.
Ha persille i blender (hurtigmikser). Hell på olje.
Kjør glatt i 2 minutter til oljen er skarp grønn.
Hell over i en kasserolle. Kok i 20 sekunder.
Sil. Avkjøl.
Oppbevar på tett flaske i kjøleskap.

Bon appetit!
Velg nøytral olje som solsikke- eller maisolje.
Lager du krydderolje med olivenolje, stivner den i kjøleskapet og må tempereres før bruk.
Ha persille i blender (hurtigmikser). Hell på olje.
Kjør glatt i 2 minutter til oljen er skarp grønn.
Hell over i en kasserolle. Kok i 20 sekunder.
Sil. Avkjøl.
Oppbevar på tett flaske i kjøleskap.