Til hovedinnhold

Persilleolje

30 min
2 varer
23
Persilleolje

Her er oppskriften laget med persille. Du kan velge andre krydderurter som kjørvel, koriander eller basilikum. Oljen kan oppbevares inntil 2 måneder i kjøleskap. Den kan brukes i salater eller som et smakfullt, grønt innslag på tallerkenen.
Kilde: Kokk Geir Skeie for dinmat.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 dl solsikkeolje
  • 100 g bladpersille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl solsikkeolje
  • 100 g bladpersille
Velg nøytral olje som solsikke- eller maisolje.
Lager du krydderolje med olivenolje, stivner den i kjøleskapet og må tempereres før bruk.
Ha persille i blender (hurtigmikser). Hell på olje.
Kjør glatt i 2 minutter til oljen er skarp grønn.
Hell over i en kasserolle. Kok i 20 sekunder.
Sil. Avkjøl.
Oppbevar på tett flaske i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Velg nøytral olje som solsikke- eller maisolje.
Lager du krydderolje med olivenolje, stivner den i kjøleskapet og må tempereres før bruk.
Ha persille i blender (hurtigmikser). Hell på olje.
Kjør glatt i 2 minutter til oljen er skarp grønn.
Hell over i en kasserolle. Kok i 20 sekunder.
Sil. Avkjøl.
Oppbevar på tett flaske i kjøleskap.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?