Til hovedinnhold

Persilleolje

30 min
2 varer
21
Persilleolje

Her er oppskriften laget med persille. Du kan velge andre krydderurter som kjørvel, koriander eller basilikum. Oljen kan oppbevares inntil 2 måneder i kjøleskap. Den kan brukes i salater eller som et smakfullt, grønt innslag på tallerkenen.
Kilde: Kokk Geir Skeie for dinmat.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 dl solsikkeolje
  • 100 g bladpersille

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 dl solsikkeolje
  • 100 g bladpersille
Velg nøytral olje som solsikke- eller maisolje.
Lager du krydderolje med olivenolje, stivner den i kjøleskapet og må tempereres før bruk.
Ha persille i blender (hurtigmikser). Hell på olje.
Kjør glatt i 2 minutter til oljen er skarp grønn.
Hell over i en kasserolle. Kok i 20 sekunder.
Sil. Avkjøl.
Oppbevar på tett flaske i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Velg nøytral olje som solsikke- eller maisolje.
Lager du krydderolje med olivenolje, stivner den i kjøleskapet og må tempereres før bruk.
Ha persille i blender (hurtigmikser). Hell på olje.
Kjør glatt i 2 minutter til oljen er skarp grønn.
Hell over i en kasserolle. Kok i 20 sekunder.
Sil. Avkjøl.
Oppbevar på tett flaske i kjøleskap.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?