Til hovedinnhold

Pastinakkpuré

30 min
4 varer
19
Pastinakkpuré

Kilde: Karl Erik Pallesen for dinmat

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 pastinakk
  • 3 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 1 sitron

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 pastinakk
  • 3 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 1 sitron
Skrell av et skallblad fra en sitron med en grønnsakskreller. Ta bort det hvite på baksiden, dette gir en besk smak.
Skrell og grovhakk pastinakk. Ha dette i en kasserolle sammen med sitronskall. Kok i 20-25 min til det er mørt.
Slå av kokevannet. Sett kasserollen tilbake på platen, slik at siste rest av kokevannet fordamper.
Fjern sitronskallet.
Tilsett smør og fløte.
Kjør dette med en stavmikser til ønsket konsistens. Ønsker du pureen ekstra glatt bruk en blender.
Ha puréen tilbake i en kasserolle. Varm opp og smak til med salt og litt sitronsaft.
Tips: Pastinakkpuré passer veldig godt til vilt. Her servert med rypebryst.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell av et skallblad fra en sitron med en grønnsakskreller. Ta bort det hvite på baksiden, dette gir en besk smak.
Skrell og grovhakk pastinakk. Ha dette i en kasserolle sammen med sitronskall. Kok i 20-25 min til det er mørt.
Slå av kokevannet. Sett kasserollen tilbake på platen, slik at siste rest av kokevannet fordamper.
Fjern sitronskallet.
Tilsett smør og fløte.
Kjør dette med en stavmikser til ønsket konsistens. Ønsker du pureen ekstra glatt bruk en blender.
Ha puréen tilbake i en kasserolle. Varm opp og smak til med salt og litt sitronsaft.
Tips: Pastinakkpuré passer veldig godt til vilt. Her servert med rypebryst.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?