Til hovedinnhold

Appelsinsaus

30 min
9 varer
22
Appelsinsaus

Appelsinsaus er en klassisk saus til and og gås, men smaker også nydelig med pasta og hvitt kjøtt.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 ingefær
  • 1 stangselleri
  • 2 ss smør
  • 2 appelsin
  • 3 dl buljong
  • 2 ss portvin
  • 1.5 ss maizenna
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 ingefær
  • 1 stangselleri
  • 2 ss smør
  • 2 appelsin
  • 3 dl buljong
  • 2 ss portvin
  • 1.5 ss maizenna
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 ts salt
Skrell ingefærroten, og riv med rivjern. Finhakk stangselleri.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, revet ingefærrot og finhakket selleri.
La det hele surre på middels varme i noen minutter til sellerien mykner.
Tilsett kjøttkraft/buljong og evt hetvin og la det hele få et oppkok.
Rør ut maisennamel i friskpresset appelsinsaft. Tilsett blandingen i en tynn stråle under omrøring i den kokende sausen.
Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter.
Smak til sausen med salt før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell ingefærroten, og riv med rivjern. Finhakk stangselleri.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, revet ingefærrot og finhakket selleri.
La det hele surre på middels varme i noen minutter til sellerien mykner.
Tilsett kjøttkraft/buljong og evt hetvin og la det hele få et oppkok.
Rør ut maisennamel i friskpresset appelsinsaft. Tilsett blandingen i en tynn stråle under omrøring i den kokende sausen.
Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter.
Smak til sausen med salt før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?