Til hovedinnhold

Krydret potet- og spinatpai

45 min
14 varer
255
Krydret potet- og spinatpai

Denne lekre retten gjør virkelig stas på potetene! Den tar litt tid å lage, så lag gjerne flere paier og frys ned. Da kan du enkelt trylle fram en nydelig vegetarrett når neste anledning byr seg.

Ingredienser

5
porsjoner
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1.5 stk rød chili
  • 3 ss rapsolje
  • 2 ts curry paste, grønn
  • 1 ss ingefær, frisk
  • 1 ts gurkemeie
  • 500 g poteter, kokte skrelte
  • 100 g erter, små grønne
  • 150 g spinat, frisk vasket og renset
  • 1 bunt koriander, frisk
  • 3 stykker filodeig, 3 ark 30 x 40 cm
  • 75 g smør, smeltet til pensling
  • 0.25 ts spisskummen

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk løk, stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1.5 stk rød chili
  • 3 ss rapsolje
  • 2 ts curry paste, grønn
  • 1 ss ingefær, frisk
  • 1 ts gurkemeie
  • 500 g poteter, kokte skrelte
  • 100 g erter, små grønne
  • 150 g spinat, frisk vasket og renset
  • 1 bunt koriander, frisk
  • 3 stykker filodeig, 3 ark 30 x 40 cm
  • 75 g smør, smeltet til pensling
  • 0.25 ts spisskummen
Rens og finhakk løk og hvitløk. Rens chilien for frø og finhakk den også.
Varm 3 ss olje i en stekepanne og fres løken myk og blank. Den skal ikke bli stekt. Tilsett hvitløk og fres videre i ett minutt.
Ha i karripasta, ingefær, chili, gurkemeie. La det hele frese videre noen minutter over middels lav varme.
Skjær potetene i små terninger og ha dem over i en bolle sammen med ertene. Tilsett løk - og krydderblandingen og bland det godt sammen.
Fres spinaten raskt i pannen. Når spinaten faller sammen, er den klar. Krydre lett med salt og pepper.
La spinaten få ligge litt i et dørslag før du blander den inn i fyllet. Dette gjøres for å unngå at fyllet blir fuktig. Rør inn hakket koriander og smak blandingen til med salt.
Varm ovnen til 190 grader, bruk gjerne varmluft.
Legg de tre filodeigarkene oppå hverandre med litt smeltet smør mellom hvert lag.
Legg potet- og spinatfyllet på midten. Bruk gjerne en 20 cm kakering og trykk fyllet godt ned. Brett kantene inn mot midten. Bruk smeltet smør som lim.
Løft paien forsiktig over på et stekebrett med bakepapir. Det er veldig fint om du klarer å snu paien slik at skjøten kommer på undersiden.
Pensle med smeltet smør og dryss over spisskummen.
Stek paien midt i ovnene i ca. 25 minutter eller til den er gyllen og sprø på overflaten. Serveres helst varm eller lun.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og finhakk løk og hvitløk. Rens chilien for frø og finhakk den også.
Varm 3 ss olje i en stekepanne og fres løken myk og blank. Den skal ikke bli stekt. Tilsett hvitløk og fres videre i ett minutt.
Ha i karripasta, ingefær, chili, gurkemeie. La det hele frese videre noen minutter over middels lav varme.
Skjær potetene i små terninger og ha dem over i en bolle sammen med ertene. Tilsett løk - og krydderblandingen og bland det godt sammen.
Fres spinaten raskt i pannen. Når spinaten faller sammen, er den klar. Krydre lett med salt og pepper.
La spinaten få ligge litt i et dørslag før du blander den inn i fyllet. Dette gjøres for å unngå at fyllet blir fuktig. Rør inn hakket koriander og smak blandingen til med salt.
Varm ovnen til 190 grader, bruk gjerne varmluft.
Legg de tre filodeigarkene oppå hverandre med litt smeltet smør mellom hvert lag.
Legg potet- og spinatfyllet på midten. Bruk gjerne en 20 cm kakering og trykk fyllet godt ned. Brett kantene inn mot midten. Bruk smeltet smør som lim.
Løft paien forsiktig over på et stekebrett med bakepapir. Det er veldig fint om du klarer å snu paien slik at skjøten kommer på undersiden.
Pensle med smeltet smør og dryss over spisskummen.
Stek paien midt i ovnene i ca. 25 minutter eller til den er gyllen og sprø på overflaten. Serveres helst varm eller lun.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?