Til hovedinnhold

Akevitt-sorbé

30 min
6 varer
46
Akevitt-sorbé

Kjøl ned etter julemiddagen med en frisk akevitt-sorbé. Og den kan du lage kvelden før kvelden.

Ingredienser

5
porsjoner
  • 5 dl vann
  • 250 g sukker
  • 2 stk lime, saft og skall
  • 2 stk egg, eggehviter
  • 1.5 dl akevitt

karvesukker

  • 1 ts karve
  • 100 g sukker

Slik gjør du:

  • 5 dl vann
  • 250 g sukker
  • 2 stk lime, saft og skall
  • 2 stk egg, eggehviter
  • 1.5 dl akevitt

karvesukker

  • 1 ts karve
  • 100 g sukker
Rist karvefrøene lett i stekepannen før sukker tilsettes. Når sukkeret er smeltet og massen har fått en lys brun farge, helles den over på bakepapir for avkjøling.
Rist karvefrøene lett i stekepannen før sukker tilsettes. Når sukkeret er smeltet og massen har fått en lys brun farge, helles den over på bakepapir for avkjøling.
Skrubb limefruktene i renne vann, før det ytterste laget på skallet skjæres av i tynne strimler.
Skrubb limefruktene i renne vann, før det ytterste laget på skallet skjæres av i tynne strimler.
Kok opp vann og sukker med limeskall, la blandingen koke i ca. 5 minutter før den avkjøles. Sil av limeskallene.
Tilsett akevitt og limesaft. Hell blandingen i ismaskin e som settes i dypfryseren. Hvis du ikke har ismaskin bø blandingen et par ganger under innfrysningen.
Tilsett akevitt og limesaft. Hell blandingen i ismaskin e som settes i dypfryseren. Hvis du ikke har ismaskin bø blandingen et par ganger under innfrysningen.
Pisk eggehvitene stive, bland dette med den halvfrosne limen og akevittblandingen og frys videre til den er helt stivnet.
Ta sorbeen fra fryseren noen minutter før s Pynt med flak av karvesukker og limeskall. over akevitt, om du ønsker å forsterke smaken.
Pisk eggehvitene stive, bland dette med den halvfrosne limen og akevittblandingen og frys videre til den er helt stivnet.
Ta sorbeen fra fryseren noen minutter før s Pynt med flak av karvesukker og limeskall. over akevitt, om du ønsker å forsterke smaken.
woman cooking

Bon appetit!

Rist karvefrøene lett i stekepannen før sukker tilsettes. Når sukkeret er smeltet og massen har fått en lys brun farge, helles den over på bakepapir for avkjøling.
Rist karvefrøene lett i stekepannen før sukker tilsettes. Når sukkeret er smeltet og massen har fått en lys brun farge, helles den over på bakepapir for avkjøling.
Skrubb limefruktene i renne vann, før det ytterste laget på skallet skjæres av i tynne strimler.
Skrubb limefruktene i renne vann, før det ytterste laget på skallet skjæres av i tynne strimler.
Kok opp vann og sukker med limeskall, la blandingen koke i ca. 5 minutter før den avkjøles. Sil av limeskallene.
Tilsett akevitt og limesaft. Hell blandingen i ismaskin e som settes i dypfryseren. Hvis du ikke har ismaskin bø blandingen et par ganger under innfrysningen.
Tilsett akevitt og limesaft. Hell blandingen i ismaskin e som settes i dypfryseren. Hvis du ikke har ismaskin bø blandingen et par ganger under innfrysningen.
Pisk eggehvitene stive, bland dette med den halvfrosne limen og akevittblandingen og frys videre til den er helt stivnet.
Ta sorbeen fra fryseren noen minutter før s Pynt med flak av karvesukker og limeskall. over akevitt, om du ønsker å forsterke smaken.
Pisk eggehvitene stive, bland dette med den halvfrosne limen og akevittblandingen og frys videre til den er helt stivnet.
Ta sorbeen fra fryseren noen minutter før s Pynt med flak av karvesukker og limeskall. over akevitt, om du ønsker å forsterke smaken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?