Til hovedinnhold

Laks- og kongekrabbe-paté i purreskall

1 h
11 varer
25
Laks- og kongekrabbe-paté i purreskall

Hjemmelagede pateer er ikke så mye brukt for tiden - men denne retten seiler rett inn på ethvert festdekket koldtbord. Eller den kan brukes som en kald forrett, som fint kan lages i god tid før servering. Har du ikke kongekrabbe tilgjengelig, kan du blande inn reker eller strimler av hvit fisk.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g laksefilet, skinn og benfri
  • 2 stk kongekrabbe, klør
  • 1 stk purreløk
  • 2 stk egg
  • 3 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper, hvit

Pepperrot-dressing

  • 2 dl lettrømme
  • 1 ts pepperrot, finrevet
  • 0.5 ts sukker
  • 1 ts sitronsaft
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g laksefilet, skinn og benfri
  • 2 stk kongekrabbe, klør
  • 1 stk purreløk
  • 2 stk egg
  • 3 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper, hvit

Pepperrot-dressing

  • 2 dl lettrømme
  • 1 ts pepperrot, finrevet
  • 0.5 ts sukker
  • 1 ts sitronsaft
  • salt
  • pepper
Del purreløken på langs, skjær den i lengder som når rundt pateen i formen. Kok opp rikelig med vann i en vid kjele, kok purreløken mør slik at den blir myk og lett å forme.
Del opp laksefileten i terninger, kjør disse i foodprocessor, sammen med salt og pepper, til en glatt farse.
Ha i eggene og kjør til disse er godt blandet i farsen. Spe videre med fløte, til du har en glatt og smidig farse.
Rens kongekrabbeklørne, bruk gjerne en saks og klipp på langs. Dra ut krabbekjøttet og legg til side.
Del opp laksefileten i terninger, kjør disse i foodprocessor, sammen med salt og pepper, til en glatt farse.
Ha i eggene og kjør til disse er godt blandet i farsen. Spe videre med fløte, til du har en glatt og smidig farse.
Rens kongekrabbeklørne, bruk gjerne en saks og klipp på langs. Dra ut krabbekjøttet og legg til side.
Pensle en brødform med noen dråper olje, legg dobbelt lag med plastfilm som dekker bunn og godt over sidene. Dekk formen med purreløkblader før ca. halvparten av laksefarsen has i formen.
Fordel krabbekjøttet i midten av formen og fyll på resten av farsen. Brett rundt purrebladene og plastfolien. Sett formen i langpanne med varmt vann og stek ved 150 grader i ca. 40 minutter.
La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut av formen og skjæres i skiver.
Pensle en brødform med noen dråper olje, legg dobbelt lag med plastfilm som dekker bunn og godt over sidene. Dekk formen med purreløkblader før ca. halvparten av laksefarsen has i formen.
Fordel krabbekjøttet i midten av formen og fyll på resten av farsen. Brett rundt purrebladene og plastfolien. Sett formen i langpanne med varmt vann og stek ved 150 grader i ca. 40 minutter.
La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut av formen og skjæres i skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Del purreløken på langs, skjær den i lengder som når rundt pateen i formen. Kok opp rikelig med vann i en vid kjele, kok purreløken mør slik at den blir myk og lett å forme.
Del opp laksefileten i terninger, kjør disse i foodprocessor, sammen med salt og pepper, til en glatt farse.
Ha i eggene og kjør til disse er godt blandet i farsen. Spe videre med fløte, til du har en glatt og smidig farse.
Rens kongekrabbeklørne, bruk gjerne en saks og klipp på langs. Dra ut krabbekjøttet og legg til side.
Del opp laksefileten i terninger, kjør disse i foodprocessor, sammen med salt og pepper, til en glatt farse.
Ha i eggene og kjør til disse er godt blandet i farsen. Spe videre med fløte, til du har en glatt og smidig farse.
Rens kongekrabbeklørne, bruk gjerne en saks og klipp på langs. Dra ut krabbekjøttet og legg til side.
Pensle en brødform med noen dråper olje, legg dobbelt lag med plastfilm som dekker bunn og godt over sidene. Dekk formen med purreløkblader før ca. halvparten av laksefarsen has i formen.
Fordel krabbekjøttet i midten av formen og fyll på resten av farsen. Brett rundt purrebladene og plastfolien. Sett formen i langpanne med varmt vann og stek ved 150 grader i ca. 40 minutter.
La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut av formen og skjæres i skiver.
Pensle en brødform med noen dråper olje, legg dobbelt lag med plastfilm som dekker bunn og godt over sidene. Dekk formen med purreløkblader før ca. halvparten av laksefarsen has i formen.
Fordel krabbekjøttet i midten av formen og fyll på resten av farsen. Brett rundt purrebladene og plastfolien. Sett formen i langpanne med varmt vann og stek ved 150 grader i ca. 40 minutter.
La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut av formen og skjæres i skiver.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?