Til hovedinnhold

Kålstuing

30 min
6 varer
113
Kålstuing

Kjøttkakenes beste følgesvenn? Klassisk tilbehør til norske kjøttkaker i brun saus kan være kålstuing eller gammeldags ertestuing av tørkede erter. Her vil aldri norske familier bli enige!
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 0.75 hodekål
  • 1.5 ss smør
  • 2.5 ss hvetemel
  • 4 dl helmelk
  • salt
  • muskatnøtt, revet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 0.75 hodekål
  • 1.5 ss smør
  • 2.5 ss hvetemel
  • 4 dl helmelk
  • salt
  • muskatnøtt, revet
Skjær kål i skalker og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet; ta vare på noe av kraften til å spe sausen med. (Ta av litt til brunsausen, hvis du skal lage det i tillegg.)
Skjær vekk stilkene og finsnitt det kokte kålet.
Lag en tykk saus ved å smelte smør, røre i hvetemel og spe med melk og kålkraft.
La sausen koke minst 5 minutter mens du rører av og til, så den ikke koker fast i bånn.
Smak til med salt og muskatnøtt.
Legg den snittede kålen over i sausen og bland.
Kok opp.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kål i skalker og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet; ta vare på noe av kraften til å spe sausen med. (Ta av litt til brunsausen, hvis du skal lage det i tillegg.)
Skjær vekk stilkene og finsnitt det kokte kålet.
Lag en tykk saus ved å smelte smør, røre i hvetemel og spe med melk og kålkraft.
La sausen koke minst 5 minutter mens du rører av og til, så den ikke koker fast i bånn.
Smak til med salt og muskatnøtt.
Legg den snittede kålen over i sausen og bland.
Kok opp.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?