Babyspinat dyrkes ofte i enkle plastdrivhus, spesielt om vinteren. Denne spinaten er som regel ren og fin, og trenger bare skylles lett før bruk. Spinat som er dyrket på friland, derimot, kan ofte ha sand på stilkene og i bladrynkene, spesielt hvis det har vært et regnskyll like før innhøstingen. Slik spinat er det best å legge i bløt i en romslig skål med rikelig vann, eller i kjøkkenvasken. Rør godt rundt og dynk spinaten godt, før du lar den renne av i et dørslag. Er det grove eller seige stilker, fjernes disse, men babyspinaten brukes som regel alltid hel. Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift
Ha den vaskede spinaten rett i en varm kjele mens bladene ennå er litt våte etter skyllingen.
Rør godt rundt slik at ingenting svir seg og alt blir jevnt dampet, og sett kjelen til siden med en gang alle bladene har falt sammen og fått en dypgrønn farge.
Hvitløk presses eller raspes fint, og varmes i olivenolje og smør til den dufter godt.
Tilsett den varme, dampede spinaten, og rør godt rundt.
Dryss på saften fra sitronen, salt og godt med pepper fra kvernen.
Bon appetit!
Ha den vaskede spinaten rett i en varm kjele mens bladene ennå er litt våte etter skyllingen.
Rør godt rundt slik at ingenting svir seg og alt blir jevnt dampet, og sett kjelen til siden med en gang alle bladene har falt sammen og fått en dypgrønn farge.
Hvitløk presses eller raspes fint, og varmes i olivenolje og smør til den dufter godt.
Tilsett den varme, dampede spinaten, og rør godt rundt.
Dryss på saften fra sitronen, salt og godt med pepper fra kvernen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto